societat

Es neguen a declarar per “por” dues noies que acusen Miquel Pascual Bibiloni d’abús sexual

Un cambrer l'acusa d'obigar a noies a tenir sexe amb ell a canvi de treballar com a ballarines

Es+neguen+a+declarar+per+%22por%22+dues+noies+que+acusen+Miquel+Pascual+Bibiloni+d%27ab%C3%BAs+sexual

Un cambrer que va treballar en un prostíbul de l’Arenal ha explicat aquest dilluns davant el tribunal que les noies havien de mantenir relacions sexuals sense preservatiu amb l’amo del local, Miquel Pascual Bibiloni, si volien treballar allí com a ballarines.

En la seva declaració com a testimoni protegit en el judici on el propietari del local s’enfronta a una petició de 28 anys de presó per abús sexual i prostitució, el cambrer ha relatat que l’acusat mantenia relacions amb les noies “gairebé cada dia”, a vegades amb una sola noia i a vegades amb dues i, segons elles contaven, sense preservatiu. Ha exposat que si alguna de les noies volia ballar en el local, havia d'”entrar amb ell” a una habitació que tenia a la seva disposició en el propi establiment, cosa que han negat diversos dels successius regents del negoci.

El cambrer ha indicat que l’acusat era qui donava “les ordres”, de manera que si no accedien a les seves exigències les dones no podien ballar, que era una activitat per la qual guanyaven fins a uns 90 euros per nit. Ha detallat que hi havia entre 35 i 40 noies treballant en el local d’alternació on ell era cambrer, entre les quals l’acusat “tenia les especials que eren per a ell”, que era un grup de 10 o 12. Si bé ha dit que no les coaccionava, ha indicat que en funció de si accedien a mantenir relacions amb ell o no, les posava a ballar o les llevava, cosa que perdien doblers.

Dos de les noies, citades a declarar com a testimonis protegides, s’han negat a parlar al·legant que tenen “por”, davant la qual cosa el tribunal els ha informat que haurà de multar-les i obrir diligències per obstrucció a la justícia.

Un dels policies que va fer seguiments a l’acusat per a investigar-lo, inicialment per un delicte contra els drets dels treballadors, ha explicat que l’actitud dels qui treballaven en els locals era “temorosa”. Ha explicat que si bé els negocis de prostíbuls figuraven a nom d’altres persones, aquests eren “testaferros” i que “tota la gent de l’Arenal” sabia que eren de l’acusat.

Un altre policia ha detallat que encara que documentalment era el propietari d’un local situat en un baix on hi havia diversos establiments connectats entre si, l’acusat anava gairebé tots els dies a “fer control”, tenia “rol de cap” i demanava explicacions a l’encarregat que figurava com a responsable.

El policia ha recalcat que des de l’any 2000 hi ha hagut diversos encarregats però “el que ha manat sempre” era l’acusat.

També han prestat declaració tres dels regents d’un dels locals, que han negat que l’acusat fos el propietari del negoci.

La continuació del judici s’ha ajornat fins a l’11 de setembre, mancant que declarin una testimoni protegida i un policia que va investigar el cas.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

Mallorca desperta coberta per la boira

La baixada de temperatures de la nit i l'absència de vent han propiciat els bancs densos

El Govern espanyol consigna 17,9 milions d’euros als municipis afectats per la torrentada de Llevant

S'han acceptat 71 projectes de reparació i restitució d'infraestructures públiques

Gairebé 600 participants a la Infernal Running de Son Servera

Enguany la competició ha concentrat prop de 600 participants i hi ha hagut també una carrera pels menors del 14 anys

Els sopars d’empresa van a més

En el sector de l'hoteleria, es contracten per aquestes dates un 20% de personal afegit a la plantilla habitual