X

Palma reactiva la figura del policia de barri

Fa un mes que es va recuperar aquesta figura amb la incorporació de 55 agents

04/03/2021

Pablo Peral

La Policia de Barri de Palma ja patrulla els carrers de Ciutat. Fa un mes que es va recuperar aquesta figura amb la incorporació de 55 agents. L’objectiu és fer d’enllaç entre la ciutadania i els departaments indicats de la Policia Local.

Precisament avui hem pogut acompanyar un d’aquests agents mentre feia la seva feina al barri de Pere Garau. Durant aquest primer mes, l’objectiu és que els veïnats sàpiguen que poden contactar amb el policia de barri.

De fet, alguns ja han aprofitat per traslladar algunes de les problemàtiques. Els veïnats ho tenen molt clar. Asseguren que era molt necessari recuperar aquesta figura, per resoldre els problemes del dia a dia.

El cap de la Policia Local de Palma, José Luis Carque, explica que a l’any reben unes 180.000 telefonades al 092. A més de la meitat, diu, es repeteix el mateix problema. Per tant, es tracta el conflicte i no la causa. Ara l’objectiu és que la Policia de Barri pugui intervenir i conèixer l’origen del l’incident per erradicar-lo.

A banda, cada mes es crearan taules de treball entre els agents i les associacions de veïnats per tractar les queixes. Es preveu que, a final d’any, uns 200 efectius facin feina al departament. La regidora de Seguretat Ciutadana, Joana Adrover, afirma que amb la incorporació de nous agents es podran ampliar els serveis.


Escolta aquí la notícia a IB3 Ràdio

04/03/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris