X

Es reprèn el judici per les presumptes irregularitats en la instrucció del cas Cursach

El Tribunal elimina del cas les proves obtingudes dels telèfons dels policies, però no ha acceptat apartar el fiscal, una petició de les defenses dels acusats

22/06/2023

Es reprèn el judici per les presumptes irregularitats en la instrucció del cas Cursach

Avui dijous comencen les declaracions dels antics investigadors del cas Cursach, l’exjutge José Manuel Penalva i l’exfiscal Miguel Ángel Subirán. Una vegada el Tribunal Superior de Justícia de les Balears ha conclòs les qüestions prèvies, aquest matí es reprèn el judici. Però el tribunal ha introduït novetats importants: ha anul·lat una part de les proves. Concretament queda fora del judici la filtració d’informació a determinats periodistes. Així, les defenses no han aconseguit el seu primer objectiu, que era anul·lar tota la causa.

Per a l’exjutge Manuel Penalva i l’exfiscal Miguel Ángel Subirán demanen penes de més de 100 anys de presó. Ambdós, juntament amb quatre policies nacionals, es tornaran a asseure al banc dels acusats. Però ho faran amb una part de les proves d’acusació invalidades pel tribunal. Els jutges han determinat que NO es podrà utilitzar la informació obtinguda dels xats dels telèfons mòbils de dos dels policies. Segons les defenses, la Policia Nacional va coaccionar un dels agents acusats per obtenir el seu mòbil i accedir al contingut d’aquest xat.

El Tribunal elimina del cas les proves obtingudes dels telèfons dels policies, però no ha acceptat apartar el fiscal; era l’altra petició de les defenses dels acusats. Pretenien apartar del cas el fiscal Tomàs Herranz. Tot i la pressió que assegura que rep, el fiscal ja va avançar que continuaria al capdavant del cas com a representant del ministeri públic. La causa, recordem-ho, investiga si l’exjutge Manuel Penalva i l’exfiscal Miguel Ángel Subirán varen cometre irregularitats durant la investigació del cas Cursach. El cas es reprendrà avui dematí quan siguin les nou, amb la declaració dels acusats.

Notícies relacionades >

22/06/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT