X

Es tramiten les dues darreres expropiacions de Cala Figuera 15 anys després d’iniciar el procés

Tot i el pas del temps encara no hi ha cap projecte definitiu per remodelar la zona

11/02/2021

Es tramiten les dues darreres expropiacions de Cala Figuera 15 anys després d’iniciar el procés

L’Autoritat Portuària tramita les dues darreres expropiacions a Cala Figuera, al port de Maó, quinze anys després d’iniciar el procés. Els antics propietaris es manifesten decebuts perquè, tot i la frisor inicial de l’ens portuari, que els obligà a marxar a correcuita de casa seva, a hores d’ara encara no hi ha cap projecte definitiu per remodelar la zona.

L’any 2006 el pla d’espais del Port de Maó va determinar usos comercials a aquesta zona i atorgà potestat a Autoritat Portuària per iniciar el procés d’expropiació de 15 propietats per poder eixamplar el vial.  Després de la creació d’una plataforma ciutadana el 2011 i moltes reunions per evitar haver de marxar de casa seva, tretze dels propietaris van arribar a un acord de venda. Ara, molts es manifesten decebuts, perquè van rebre pressions per abandonar els immobles ràpidament, però 11 anys després de la venda de la primera casa, encara no hi ha cap projecte en ferm sobre la zona.

De fet, el procés s’ha allargat tant que algunes de les edificacions que encara hi ha d’empeus, han estat ocupades en diferents ocasions. Autoritat Portuària va convidar els ocupes a marxar fa un any i ara espera cloure el procés d’expropiació dels dos darrers immobles per licitar les obres que han d’acabar d’esbucar-los tots.

Mentrestant, l’ens portuari fa feina encara en el plec de condicions d’un avantprojecte, el qual inclouria un edifici de serveis nàutics i d’oferta complementària, 80 amarraments de petita eslora i 60 de gran eslora. Una nova àrea nàutica que el sector demana que sigui realista.

De moment, l’Autoritat Portuària ha invertit 4 milions i mig en la compra dels solars. Quasi 2 van ser per a l’empresa d’hidrocarburs CLH, i 65.000 euros més en un concurs d’idees no vinculant que tampoc no s’ha acabat executant.

11/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT