X

Escola Catòlica fa una crida a la prudència i al respecte als drets dels titulars dels centres a establir el seu propi projecte educatiu i lingüístic

ECIB confia en la prudència demostrada pel conseller d'Educació i fa una crida al diàleg i al consens

29/10/2023

Escola Catòlica fa una crida a la prudència i al respecte als drets dels titulars dels centres a establir el seu propi projecte educatiu i lingüístic

Rere l’allau d’informacions al voltant de l’exigència del Grup Parlamentari de VOX al Govern per tal que reconegui amb caràcter general el dret de les famílies a triar la llengua vehicular en què s’imparteixin les matèries en el nostre sistema educatiu, Escola Catòlica, en una nota de premsa, ha volgut efectuar algunes puntualitzacions.

La patronal majoritària de l’ensenyament privat concertat considera que “tota regulació que faci referència a les llengües oficials de la nostra comunitat autònoma ha de respectar el marc legal vigent, nascut del consens de totes les forces polítiques i socials, conformat per l’Estatut d’Autonomia i la Llei de Normalització Lingüística. El que es va acordar de manera consensuada sols pot ser modificat de la mateixa forma”.

“Pel que fa a l’àmbit escolar, qualsevol regulació que imposàs a l’escola privada —concertada o no concertada— un determinat projecte lingüístic de centre o PLC —que forma part inherent i imprescindible del seu projecte educatiu—, suposaria una invasió del dret fonamental del titular del respectiu centre a fixar i conformar aquest projecte”, ha afegit.

Entre altres puntualitzacions, Escola Catòlica ha remarcat que “el dret a triar escola en igualtat de condicions no comprèn, en cap cas, el dret a imposar a l’escola elegida un determinat projecte educatiu i, per tant, tampoc, un concret model lingüístic. És el titular del centre l’únic que pot disposar de la seva oferta educativa”.

 A més, ha explicat que els 83 centres educatius d’ECIB ofereixen, en tot el territori de les Illes Balears, una oferta variada de diferents projectes lingüístics, allà on la proporció de les dues llengües oficials com a vehiculars de l’ensenyament és, així mateix, molt diversa. Per aquest motiu, qualsevol família que vulgui triar l’escola concertada catòlica podrà trobar una oferta adequada a les seves demandes.

I ha conclòs que rebutja l’establiment de qualsevol sistema de segregació escolar per raó de l’idioma, “model que ens conduiria a una major divisió social i, així mateix, rebutja les propostes que siguin contràries o qüestionin el procés de normalització de la llengua catalana, pròpia de les Illes Balears, d’acord amb el nostre Estatut d’Autonomia”.

29/10/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris