X

Escorca, el municipi de Balears amb més cotxes i més nous: 4.638 vehicles per a 194 habitants

Per darrere, a molta distància, hi ha el municipi de Formentera, que té una taxa de gairebé dos vehicles per habitant. Són dades de la DGT, i n'hi ha més

02/05/2024

Escorca, el municipi de Balears amb més cotxes i més nous: 4.638 vehicles per a 194 habitants

Carretera de sa Calobra, a Escorca. Foto Shutterstock / Drone Service 360

Escorca, en ple paratge natural de la serra de Tramuntana, és el municipi de les Illes Balears amb el major parc mòbil per habitant de tot l’arxipèlag. Segons les darreres dades actualitzades aquesta setmana per la Direcció General de Trànsit (DGT), corresponents al tancament de 2023, Escorca té 4.638 vehicles, dels quals la gran majoria, més de 4.100 són turismes. Tenint en compte que la població censada en aquest municipi és de només 194 persones, la taxa de vehicles per habitant és de gairebé 24 vehicles per persona. Una dada que res té a veure amb la mitjana a la resta de l’arxipèlag, que està entorn d’un vehicle per habitant.

Les dades que es desprenen de l’informe de la DGT són encara més cridaneres si es té en compte que només hi ha registrats 52 conductors al municipi, només un de cada quatre residents, per la qual cosa la taxa de cotxes per cada conductor s’apropa als 80 cotxes per cada persona que té el permís de conducció.

Escorca és el municipi de les illes amb manco població censada, només 194 habitants, però té pràcticament els mateixos cotxes que Sineu o Selva, dos pobles que multipliquen per més de vint la població d’Escorca.

Per darrere d’Escorca, a molta distància, hi ha el municipi de Formentera que té una taxa de gairebé dos vehicles per habitant. En el següent gràfic podeu consultar la distribució de vehicles per habitant de tots els municipis de les Illes Balears.

Una altra dada en la qual destaca Escorca i que està molt relacionada amb el volum de vehicles que registra és l’antiguitat. Els turismes, en el conjunt de l’arxipèlag, acumulen una antiguitat mitjana que va dels 11 als 13 anys. En canvi, a Escorca, els cotxes són molt més nous i no arriben als dos anys d’antiguitat. En conjunt, des dels ciclomotors fins als camions, Escorca té els vehicles més nous de tot l’arxipèlag.

En el conjunt de les Illes Balears hi ha gairebé un milió dos-cents mil vehicles, pràcticament tants com habitants. La gran majoria es concentren a la ciutat de Palma, amb més de 365.000 vehicles. Per darrere hi ha el municipi d’Eivissa i Calvià, a Mallorca, tots dos amb més de 50.000 vehicles. Consulta aquí la xifra de vehicles de cada municipi.

 

Notícies relacionades >

02/05/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris