X

Esculpir per alliberar-se del passat

L'escultor Marcos Torandell ha presentat en públic la seva col·lecció 'IO', 18 escultures que parlen de l'abús que va patir d'infant

10/11/2023

Esculpir per alliberar-se del passat

Al barri antic de Palma se sentia el martelleig d’un cisell. D’un bloc de pedra, començava a emergir un rostre. Aquells que passejaven s’hi acostaven, i trobaven una exposició de 18 escultures. Per primera vegada, Marcos Torandell ha mostrat la seva col·lecció ‘IO’. “Parla sobre la meva infància. Dels 3 als 10 anys vaig patir abús físic i psicològic, i això m’ha perseguit durant tota la vida en forma de ràbia”, explica l’escultor.

I aquesta ràbia, s’ha transformat en art. En peces fetes amb pedra de Santanyí, Binissalem, Pollença. “Teca”, “Pi”, “Caramel·lo”. Totes, amb un element comú: són mig rostres, éssers evolutius. I és que el mateix artista està en constant evolució, caminant cap a l’alliberament. La col·lecció comença amb les ferides, i acaba amb el crit.

És per això que la Fundació Rana dona suport a aquest projecte. Parla de moments foscos, però també de llum i felicitat. Però sobretot, parla. “Trob que el que hem de fer es xerrar, no callar, donar veu als nostres mals, agafar la ferida interna i transformar-la en bellesa”, conclou Torandell.

10/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris