societat

Esgotat el termini per demanar ajudes estatals pels danys del temporal, que podrien superar els 10 milions

Capdepera és el poble més afectat. Estima en més de 4.600.000 euros el cost de reparar el passeig marítim i de condicionar les platges del municipi

Esgotat+el+termini+per+demanar+ajudes+estatals+pels+danys+del+temporal%2C+que+podrien+superar+els+10+milions

El passeig de Cala Rajada, una de les zones més afectades pel temporal. /EFE


Després del compromís del president del Govern, Pedro Sánchez, de declarar les zones malmeses de les Illes per la tempesta Gloria com a zona greument afectada per una emergència de protecció civil els municipis més afectats a Mallorca (Capdepera, Manacor, Santanyí, Son Servera, Felanitx i Sant Llorenç) han passat avui dematí la seva relació de danys a zona pública a la Delegació del Govern a les Illes que després la transmetrà al ministeri de Política Territorial i Funció Pública. En total, es calculen més de 9.300.000 d’euros en desperfectes. Aquest és el càlcul que fan els sis municipis greument afectats per la borrasca Gloria a Mallorca.

Capdepera és el poble més afectat. Estima en més de 4.600.000 euros el cost de reparar el passeig marítim i de condicionar les platges del municipi. Manacor calcula que arreglar el passeig de Cala Murada, Cales de Mallorca, s’Illot i Porto Cristo, a més, de reposar la bomba d’impulsió arrabassada per l’aigua a cala Magrana, ascendeix a uns 3,9 milions. El municipi de Santanyí valora en uns 600.000 euros les reparacions mentre que Son Servera calcula les destrosses a la zona pública del municipi en més de 107.000 euros. Arreglar voravies, camins, fanals, mobiliari urbà a Felanitx costarà uns 60.000 euros. Sant Llorenç, per la seva part, ha fet una estimació de danys de 935.000 euros.

També han fet aquesta estimació els consells insulars. El de Mallorca ha declarat obra d’emergència la de la carretera Ma-2100 que uneix Alaró i Orient i estima la seva reparació en uns 536.000 euros. Les destrosses particulars, per exemple, a habitatges de zona costanera de diversos municipis les gestionaran les assegurances particulars i el consorci d’assegurances.

La restitució de l’arena de les platges i el seu condicionament depèn de Demarcació de Costes. Els municipis afectats tenen temps per presentar les seves estimacions fins a final d’aquest mes.

Menorca

A Menorca, el municipi més afectat, Sant Lluís, ha xifrat en 252.000 euros els danys causats pel temporal a la costa de s’Algar i Alcaufar. I as Migjorn Gran, la mar es va endur tota l’arena de la platja de Sant Tomàs, l’única platja urbana del municipi. L’Ajuntament ho ha presentat al seu llistat per rebre ajudes de l’Estat i demana que es pugui regenerar de forma artificial abans de l’arribada de la temporada turística. A la platja verge del costat, Binigaus, ha resultat malmesa la passarel·la de llenya instal·lada per la Demarcació de Costes.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els accidents de trànsit cauen un 70 per cent a la Via de Cintura de Palma amb el límit dels 80km/h

La DGT considera que el compliment del límit de velocitat és bastant elevat

Quatre de cada deu adolescents estan preocupats per la covid, segons UNICEF

La crisi socioeconòmica derivada de la pandèmia se situa com la segona major preocupació per als enquestats

Demanda col·lectiva de 1.000 famílies contra Educació per l’ús obligatori de la mascareta

Un d'aquests casos és la família de Gené, que va ser expulsat. El CEIP Bendinat no accepta el certificat d'un metge privat...