Espanya, eliminada del Mundial

La selecció perd 88-85 davant el Canadà, un partit que guanyava de 12 punts a l'inici del darrer quart

03/09/2023

33

Era un partit a tot o res. Qui guanyés, passava a quarts. Qui perdés, quedava eliminat. Finalment, ha estat Espanya la selecció que torna cap a casa. Una derrota dura. L’equip de Sergio Scariolo se n’ha anat al descans guanyant de 10 punts. El tercer quart ha acabat amb un avantatge de 12 punts favorable a Espanya. Però el darrer quart ha estat demolidor. El parcial de 27-12 favorable al Canadà ha capgirat el marcador final.

Els tres jugadors balears, Rudy, Llull i Abrines, han tengut minuts i protagonisme. Sobretot el darrer. Abrines ha anotat 11 punts, ha capturat 3 rebots i ha repartit dues assistències. Però també ha perdut una pilota clau al darrer minut. La darrera possessió també l’ha conduïda ell. Ha intentat un triple impossible sobre la botzina per empatar el partit, però la pilota no ha entrat. Rudy ha anotat tres punts i ha repartit 7 assistències. Mentre que Llull, dubte per molèsties físiques, ha estat sis minuts en pista i no ha fet cap punt.

Willy Hernangómez, amb 25 punts, i Santi Aldama, amb 20, han estat els màxims anotadors de la selecció en aquest adeu al Mundial. La vigent campiona del món diu adeu al torneig a la segona fase.