espanya

Espanya tanca les fronteres terrestres per contenir la pandèmia del Covid-19

El ministre de Transport, José Luis Ábalos, respondrà sobre si es tanca el transport aeri i marítim a les BalearsTota la informació sobre el coronavirus

El govern espanyol ha acordat restablir els controls a les fronteres terrestres i des d’aquesta mitjanit només es permetrà l’accés als ciutadans espanyols, residents a Espanya, treballadors transfronterers, els qui acreditin causes de força major o situació de necessitat i el transport de mercaderies.

Pel que fa als territoris extra peninsulars, com són el cas de les Illes Balears, Grande-Marlaska ho ha emplaçat al ministre de Mobilitat i Transports, José Luis Ábalos:

La mesura de tancar les fronteres terrestres, que estarà en vigor fins que conclogui l’estat d’alarma, l’ha anunciat en roda de premsa el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, després de participar per videoconferència en un Consell amb els titulars d’Interior i de Sanitat de la Unió Europea: “L’objectiu no és un altre que protegir la salut i la seguretat dels ciutadans i contenir l’expansió del coronavirus”, ha manifestat.

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha parlat avui dilluns dematí tant amb el president francès, Emmanuel Macron, com amb el primer ministre portuguès, António Costa, ha indicat Marlaska per a ressaltar la coordinació amb els socis de la Unió Europea.

Segons ha explicat el ministre d’Interior, la decisió adoptada per Espanya suposa l’activació de l’article 28 del codi de fronteres de Schengen, que permet restablir controls en situacions com les que defineix el reial decret que ha establert al país l’estat d’alarma i que obre la porta a imposar restriccions de mobilitat.

En el cas dels espanyols que resideixin a Regne Unit, Marlaska ha assegurat que “tenen el dret”, com qualsevol altre ciutadà, a venir a Espanya “si és el seu desig”, i ha recordat que el país està en un període “transitori” de negociació per a determinar la seva “relació definitiva” amb la Unió Europea.

Per a implementar aquesta mesura, s’estudiarà si és necessari la participació d’efectius militars per al control de les fronteres, ha afegit Marlaska, que ha destacat la cooperació entre totes les institucions de l’Estat i la col·laboració amb les policies autonòmiques.

Alemanya tanca les fronteres

Alemanya ha tancat les fronteres des d’avui dematí pel coronavirus. El govern alemany torna a controlar les fronteres amb França, Àustria, Suïssa, Luxemburg i Dinamarca i també podrà denegar l’entrada al país germànic. No s’en veuran afectats ni el trànsit de mercaderies ni les persones que viuen i fan feina a cavall entre dos països.

Els ciutadans alemanys que vulguin tornar a ca seva ho podran fer, però en cas de ser sospitosos de contagi, se’n prendran les mesures pertinents. Les persones que no tenguin, però, raons de pes per moure’s ja no podran entrar ni sortir d’Alemanya.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Grande-Marlaska nega una intervenció política a la investigació judicial pel 8M

Ha dit que canvis es fan per millorar l'operativitat dels cossos de seguretat

Darrer balanç de la COVID-19 a Espanya: 194 casos nous i 35 morts

10 comunitats autònomes no han registrat cap mort per coronavirus durant la darrera setmana

Madrid demanarà la reobertura de les fronteres amb les regions europees que tinguin una situació sanitària similar

La ministra Maroto confirma que aquest estiu "hi haurà temporada turística"

La fiscalia reclama la desestimació del recurs d’apel·lació del Chicle

Aquest dimarts s'ha celebrat la vista d'apel·lació en el Tribunal Superior de Justícia de Galícia