Espanya supera Suècia i es classifica per a la final del Mundial

El conjunt de Jorge Vilda, amb les mallorquines Cata Coll i Mariona Caldentey, s'ha imposat 2-1 al conjunt escandinau

15/08/2023

28

Espanya fa història i aconsegueix classificar-se per primera vegada per a la final del Mundial. El conjunt de Jorge Vilda s’ha imposat 2-1 a Suècia gràcies als gols de Salma Paralluelo i Olga Carmona en un partit que s’ha decidit a la recta final.

Amb Cata Coll i Mariona Caldentey a l’onze inicial, Espanya ha sortit sense complexos davant Suència. El conjunt de Jorge Vilda ha gaudit de la possessió i de la primera ocasió, un xut d’Olga Carmona al minut 13 que se’n va desviat. Al 20, Aitana Bonmatí cerca Jenni Hermoso al punt de penal, però la davantera madrilenya no aconsegueix rematar. Espanya dominava en joc i ocasions, però Suècia ha despertat a les acaballes de la primera part. Al minut 41, Cata Coll evita el gol de les escandinaves en la seva primera ocasió amb una gran aturada, que envia a córner. La de Pòrtol ha estat primordial en aquests minuts, amb dues bones mans per refusar les centrades amb perill de les escandinaves.

Salma Paralluelo ha estat un revulsiu

Suècia ha començat el segon temps generant perill i la portera mallorquina, novament, ha jugat un paper fonamental per a Espanya i ha evitat les rematades per alt del conjunt rival. El partit ha canviat amb l’entrada de Salma Paralluelo. L’aragonesa, autora del gol de la victòria davant els Països Baixos, ha aportat frescor i velocitat a l’atac espanyol. Al minut 64, Salma té la primera ocasió després de una centrada per banda dreta d’Aitana, però la seva rematada se’n va massa alta. El conjunt de Jorge Vilda ha tengut una gran oportunitat d’avançar-se al minut 70. Arribada per banda esquerra que no remata bé Alba Redondo. Paralluelo lluita i la pilota torna a la pitxitxi de la lliga, que des d’en terra, remata al lateral de la xarxa.
Tot i alguna arribada aïllada de Suècia, era Espanya qui tornava a tenir el domini del partit i al minut 80 arriba la recompensa. Aitana cerca Jenni, que fa un gran control i posa la pilota dins l’àrea, Eva Navarro la toca i Salma Paralluelo aconsegueix rematar a la mitja volta per superar la defensa sueca.

Espanya ha rebut una poalada d’aigua freda

El partit es posava molt de cara Espanya, que ha perdut alguns minuts quan han entrat les assistències per atendre Cata Coll. Però al 88, ja amb la mallorquina recuperada de les seves molèsties, arriba una poalada d’aigua freda. El conjunt de Jorge Vilda defensa malament un servei de banda i permet centrar Suècia. Dins l’àrea, Bomvqvist xuta sense oposició i supera Cata Coll sense que la mallorquina pugui fer res per impedir-ho.

Olga Carmona permet les espanyoles continuar somiant amb el títol

Espanya no s’ha enfonsat. Just un minut després, la lluita de Mariona per forçar un córner té recompensa. Tere Abelleira treu en curt per a Olga Carmona i la jugadora sevillana s’inventa un míssil que entra a la porteria després de pegar al travesser. Un autèntic golàs que desfermava l’eufòria del conjunt espanyol. Era el minut 89 i la col·legiada n’afegia 7 de prolongació. Uns minuts que s’han fet eterns i que han acabat amb una aturada de Cata Coll després d’una darrera centrada de Suècia.
Espanya segueix somiant a Nova Zelanda. Diumenge a les 12.00 h lluitarà per aixecar la Copa del Món.