economia

Espanya vol ser pionera en l’ús del passaport Covid europeu

La ministra de Turisme, Reyes Maroto, ha explicat que encara no se sap quan i on començarà el pla pilot, però no ha descartat que les Balears hi estiguin incloses


Espanya durà a terme un projecte pilot, pioner a Europa, per provar el funcionament del certificat o passaport Covid, en el qual treballa la Unió Europea. Així ho ha anunciat la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, durant les jornades Solytur organitzades per l’Aliança per a l’Excel·lència Turística, Exceltur. Maroto ha explicat que encara no se sap quan i on començarà el pla pilot, però no ha descartat que les Balears hi estiguin incloses.

Exceltur explica que és imprescindible que es posi en funcionament el passaport sanitari. També insisteix a reclamar un pla d’ajudes directes, augmentar el ritme de vacunació i allargar els ERTOs fins a final d’enguany.

El president d’Exceltur, Gabriel Escarrer, demana un pacte de tots els grups polítics entorn d’una llei de turisme que quedi protegida davant els canvis de Govern. Escarrer ha assegurat que dependrà d’un pla de rescat i els fons europeus que Espanya torni a ser la destinació turística més competitiva del món.

A més, durant les jornades, els municipis turístics han reclamat cogestionar els fons ‘next generation’ europeus. Els batles d’Adeje, Benidorm, Calviá, Lloret de Mar, Marbella, Torremolinos i Salou, que representen més d’un 20% de la capacitat hotelera i de l’ús del sector han coincidit a demanar un augment de la participació dels ajuntaments en els ingressos per IVA que genera l’activitat turística en les seves localitats.

El sector, per part seva, ha coincidit que els fons europeus han d’invertir-se en la transformació dels actius turístics, especialment els destins pioners, per a configurar un teixit més modern, al mateix temps que urgeixen a agilitar els tràmits administratius per a aixecar els negocis turístics.

L’aliança turística Exceltur ha demanat una actitud “més respectuosa, decidida i urgent” del Ministeri d’Economia cap al sector, per al qual el govern espanyol ha de dissenyar un programa potent d’ajudes que filtri fins a les petites i mitjanes empreses, que són les que tenen més dificultats.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

27 treballadors de TUI a Balears seran acomiadats de manera forçosa

En total l'ERO afectarà un màxim de 163 treballadors a tot Espanya

El Govern vol que les ajudes arribin al 100% d’agències de viatges, transportistes i lloguer de cotxes

Segons AVIBA, l'Executiu podria fer una bestreta una vegada que s'hagi presentat tota la documentació de les ajudes

Ciutadella permetrà que els bars i restaurants des Born ampliïn les seves terrasses damunt la plaça

L'Ajuntament aprovarà aquest dijous un canvi de normativa que només es podrà aplicar mentre l'ocupació dels locals segueixi restringida

Els restauradors mallorquins demanen interiors oberts a partir del 26 “sí o sí”

PIMEM i AREMA acusen el Govern de prendre decisions equivocades i contradictòries i denuncien un greuge comparatiu amb el sector...