X

Estarellas afirma que el desistiment de la reclamació de les mascaretes és decisió de l’IB-Salut

La consellera de Presidència i Administracions Públiques ha assegurat que ni ella ni cap membre del Govern han rebut pressions per deixar caducar l'expedient

27/05/2024

Estarellas afirma que el desistiment de la reclamació de les mascaretes és decisió de l’IB-Salut

La consellera de Presidència, Antònia Estarellas, ha afirmat en el Congrés que la decisió de desistir de l’expedient de reclamació del sobrecost de les màscares que el Govern anterior va comprar a l’empresa investigada Soluciones de Gestión, la va prendre l’IB-Salut. Estarellas ha comparegut aquest dilluns en la comissió d’investigació de la cambra baixa sobre el cas Koldo, on ha insistit que, encara que l’Advocacia de la Comunitat està “inscrita” en el seu departament, no està sota el seu comandament ni té “per què saber res d’un expedient del Servei de Salut”. “El Servei de Salut és el responsable de l’expedient administratiu”, ha remarcat Estarellas, qui ha considerat que no li correspon opinar sobre si l’organisme sanitari degué sol·licitar l’aval de l’Advocacia per a desistir de la demanda de sobrecost de 2,6 milions d’euros per la diferència de qualitat entre les màscares contractades i les subministrades per Soluciones de Gestión, la principal empresa del cas Koldo.

No obstant això, ha sostingut que “l’Advocacia no té perquè informar d’una reclamació per la via administrativa que faci el Servei de Salut”. La consellera ha defensat la decisió de l’IB-Salut de renunciar a aquesta reclamació i plantejar-ne una altra per 3,7 milions d’euros, l’import total que el Govern que presidia Francina Armengol va pagar per gairebé 1,5 milions de màscares que mai no es van emprar i continuen caducades en un magatzem. Així mateix, ha considerat encertada la personació de l’actual Govern en la causa oberta en l’Audiència Nacional per aquesta presumpta trama corrupta, una personació sol·licitada per l’Advocacia a instàncies de l’IB-Salut després de fer-se públic el cas. Estarellas ha negat que cap dels investigats en aquest procediment hagi contactat ni amb ella ni amb altres membres de l’actual Govern.

El diputat socialista Joan Antonio González ha centrat les preguntes a qüestionar que l’Advocacia de la Comunitat no intervingués en el desistiment de la reclamació, segons ell, perquè el Govern havia deixat caducar l’expedient per a afavorir la trama. Els representants del PP i Vox en la comissió, els balears José Vicente Marí i Jorge Campos, han criticat la citació de la consellera de Presidència donada la seva falta de competències sobre el tema objecte d’investigació.

Notícies relacionades >

27/05/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT