X

Javier Ureña titlla d’herència “enverinada” la compra de mascaretes per part de l’anterior govern

El director general de l'IB-Salut ha comparegut a la comissió d'investigació del Congrés

27/05/2024

Javier Ureña titlla d’herència “enverinada” la compra de mascaretes per part de l’anterior govern

El director general de l’IB-Salut, que ha comparegut aquest dilluns a la comissió d’investigació del Congrés, ha defensat la seva actuació en la tramitació de l’expedient de reclamació a l’empresa Soluciones de Gestión. Javier Ureña ha reconegut que se’n va desistir per poder reclamar 3,7 milions, en comptes dels 2,6 milions de l’expedient elaborat per l’anterior Govern. Sobre aquesta decisió, Javier Ureña ha assegurat que ni va rebre ordres de ningú, ni en va donar a cap funcionari.

Ha estat una compareixença de poc més de dues hores en les quals Ureña s’ha mostrat molt crític amb l’anterior executiu. De fet, ha arribat a dir que en el traspàs de poders de la conselleria de Salut, després del canvi de Govern, ningú els informà que s’havia obert un expedient per reclamar 2,6 milions d’euros per haver rebut mascaretes de qualitat inferior a les sol·licitades: “l’agost de 2023 ens trobàrem amb una situació d’herència enverinada, amagada en un calaix”, ha dit.

La declaració ha tengut moments de certa tensió, sobretot en el torn de preguntes dels socialistes i Sumar Més que insisteixen a acusar el Govern de Marga Prohens d’haver deixat caducar l’expedient.

Notícies relacionades >

27/05/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT