X

Evacuats a Egipte els cossos dels cooperants morts a Gaza

L'Exèrcit d'Israel assegura que l'atac va ser un "error d'identificació" mentre creixen les crítiques en àmbit internacional

03/04/2024

Evacuats a Egipte els cossos dels cooperants morts a Gaza

Evacuats a Egipte els cossos dels cooperants morts dilluns en mans de l’Exèrcit d’Israel quan transportaven aliments a la Franja de Gaza. Els israelians han afirmat que l’atac es va produir per un error d’identificació, però les crítiques en l’àmbit internacional no deixen de créixer.

Els cossos dels cooperants morts han estat traslladats a Egipte. Israel ha assegurat que l’atac es va produir per una identificació errònia. El cap de l’Estat Major de l’Exèrcit israelià, Hervi Halevi, ha explicat que aquesta errada es va produir “durant la nit, a una guerra i en condicions molt complexes”.

Les crítiques, però, no aturen de créixer en àmbit internacional. El president de l’Executiu central, Pedro Sánchez, ha dit que el govern d’Israel “coneixia l’acció i l’itinerari d’aquesta ONG”, mentre que el secretari general de l’OTAN, Jens Stoltenberg, ha afirmat contundent: “Moren civils i també hem vist un atac contra cooperants, que jo condemn”.

Ofensiva

Fins i tot, el papa Francesc ha tingut paraules de condemna, així com l’Organització Mundial de la Salut, que ha destacat que els vehicles dels cooperants morts estaven clarament identificats. L’ofensiva continua a la Franja i ja són quasi 33.000 els palestins morts. Hi ha més de 75.000 ferits, segons el Ministeri de Salut gazià, controlat per Hamas.

03/04/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris