Els investigadors volen donar llum al final del període talaiòtic i el principi de la dominació romana de Mallorca
Un equip d’arqueòlegs de la UIB, l’Ajuntament de Calvià i el Consell de Mallorca, excava una torre de la murada del poblat talaiòtic al Puig de sa Morisca, a Calvià.
La recerca a aquesta edificació defensiva podria servir per entendre el motiu dels talaiòtics per començar a construir murades, explica l’investigador de la UIB, Manuel Calvo.
Els arqueolegs excaven la primera torre del poblat, a l’esquerra i a baix de la imatge
L’indret va ser un important port d’entrada del comerç amb els púnics eivissencs, i a la zona hi ha navetes, talaiots, santuaris i una murada. Són 6 jaciments localitzats.
En concret, aquesta campanya se centra en el final de l’era, quan, després de mil anys d’assentament, el poblat entra en declivi i després s’abandona, coincidint amb la invasió romana de Mallorca.
Els fragments es netegen i analitzen
Precisament, una de les troballes dels arqueòlegs és un bol romà d’ús domèstic, una vaixella luxosa que evidencia que els talaiòtics entraren en contacte amb els invasors romans.
Tots els fragments estan geolocalitzats i es netegen i analitzen. Després de la recollida de dades, sobre el terreny, ve la fase d’anàlisi, que pot durar anys.
D’ençà que començaren les excavacions al Puig de sa Morisca, fa prop de trenta anys, hi han trobat devers 200.000 peces, però els experts asseguren que encara hi queda molta història per descobrir.
'Mallorca Confidencial', que compta amb la participació d'IB3, s'està rodant a diverses localitzacions de Mallorca i Barcelona
Palma és el municipi que més en registra amb prop de 200. A Formentera, no figura cap casa desocupada que sigui propietat d'un gran tenidor
Segons afirma, l'administració pública aturarà de rebre sol·licituds perquè a partir del primer d'abril estarà obligada a contractar de manera fixa i indefinida el personal substitut