X

Les excuses per anar a la platja: “No és bany, és esport”

La platja de Can Pere Antoni de Palma: banyistes amb un envejable estil de crol, passejos per l'arena i gent que recorr més d'un kilòmetre estirant un carret de supermercat per fer 'paddle surf'

06/05/2020

Les excuses per anar a la platja: “No és bany, és esport”

Una parella de nedadors s'endinsen a la mar davant la platja de Can Pere Antoni de Palma. /J. SUÑER.


Emergències als ajuntaments costaners de les Illes: “El bany no està permès fins a la fase 3”

El xiulet del policia local de Palma sona pocs minuts abans de les vuit. S’adreça a un home que acaba de ficar-se dins l’aigua a la platja de Can Pere Antoni de la ciutat. L’aigua li arriba pels genolls i amb les mans a la cintura sembla pensar encara si continua o torna enrere. L’avís policíac li resol el dubte: ha de sortir de l’aigua. En la Fase 0 de desconfinament el bany no està permès com tampoc ho està anar a la platja a prendre el sol. Mitja hora abans d’aquesta escena, quan la patrulla municipal encara no feia la ronda per la zona, una ciutadana d’accent estranger també ha pres el bany. Una estona llarga de braçades i un poc de descans fent-se el mort. “Per a exercici, per a nedar… no és bany, és esport, ok?”, respon quan se li pregunta si considera que ha vulnerat el que marca la llei. Tanmateix hi ha altres nedadors que més tard entraran a l’aigua i davant els quals no sorgeix cap dubte que el que venen a fer és esport: amb el barret de bany i les ulleres de natació posades, aviat s’allunyaran de la costa amb un envejable estil de crol. A l’arena passeja la gent i també qualque veïnat amb el seu ca que també és recriminat per l’autoritat. El passeig de mascotes és una activitat que no ha deixat de ser il·legal en cap moment de l’estat de confinament però justament, normativa municipal a la mà, no precisament a la gran majoria de platges.

“Nosaltres vivim a la zona del Castell de Bellver i aquesta és la baixada a la mar més pròxima que tenim, així que el meu veïnat i jo quedam a les sis del matí i anem caminant fins aquí”, explica Dani, un gadità amant del ‘paddle surf’ que arriba empenyent un carret de supermercat amb les taules dedins. Una mica abans, Jenna conta que escull les sis del matí per sortir perquè “encara no hi ha molta gent i l’aire és més fresc”. Diu que el primer dissabte que sortir a fer exercici va estar permès, va fer-ho més tard i va trobar que hi havia massa gent. “Jo vaig per damunt l’arena perquè fer-ho pel passeig em fa respecte” diu Catalina, una caminadora que també aprofita la primera hora per fer el passeig. Considera que tot i les dificultats per l’acumulació de persones a primera línia de costa palmesana no queda altre remei que “encarar-ho” perquè “el que no pot ser és quedar-se a casa després de tants de dies confinats.

06/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris