X

L’exentrenador de bàsquet de Felanitx anirà a judici per presumptes abusos sexuals a sis menors del club

La Fiscalia li demana 47 anys de presó per quatre delictes d'abús sexual amb prevalença i altres dos d'agressió sexual, un d'ells en grau de temptativa

08/05/2024

L’exentrenador de bàsquet de Felanitx anirà a judici per presumptes abusos sexuals a sis menors del club

L'entrenador de bàsquet acusat d'abusos a menors, sortint de l'Audiència Provincial al costat del seu advocat, Gaspar Oliver.

La vista judicial pel cas de presumptes abusos sexuals a sis menors d’un club de bàsquet de Felanitx ha acabat sense acord, en un acte en el qual les parts s’han citat a una nova trobada el 15 d’octubre. L’acusat, un jove que ara té 28 anys i que va ser entrenador dels menors, ha comparegut en l’Audiència Provincial acompanyat del seu advocat, Gaspar Oliver. A la sortida, s’ha col·locat una caputxa per a evitar les càmeres.

La Fiscalia demana una condemna de 47 anys de presó per al processat. Les víctimes han rebutjat un pacte amb l’exentrenador, perquè això implicaria una rebaixa de la pena i evitar el judici. La Fiscalia li imputa quatre delictes d’abús sexual amb prevalença i uns altres dos d’agressió sexual, un d’ells en grau de temptativa. Els abusos haurien tingut lloc durant anys, fins que el jove va ser detingut el juliol de 2021, i llavors se li va dictar una ordre d’allunyament de 1.000 metres respecte de les víctimes.

La Fiscalia exposa en el seu escrit que l’acusat era entrenador d’un club de bàsquet, on va conèixer els menors. El fiscal incideix en la relació que va forjar amb ells com a “persona d’autoritat, amb influència i prestigi”, i com la relació es va estendre fora de l’àmbit esportiu. Detalladament, l’entrenador participava en la vida diària dels menors, acudint habitualment a reunions o festes d’amics, o els convidava a jugar a videojocs en una casa. L’acusació també exposa que sovint traslladava els jugadors amb el seu propi vehicle, i que era habitual que quedés a dormir a casa dels infants o aquests en l’habitatge on ell residia.

Així, el fiscal descriu diferents episodis d’abusos sexuals sobre sis menors, alguns dels quals tenien uns 9 anys. Acusa l’home d’haver realitzat masturbacions als menors, haver-los exhibit pornografia i haver-los proposat o fins i tot forçat que el masturbessin a ell. Aquests fets ocorrien, presumptament, a vegades quan l’acusat quedava tot sol amb algun dels menors, fos en una casa o fins i tot en el cotxe. De fet, el fiscal inclou en el seu escrit suposats tocaments mentre l’acusat conduïa i la víctima anava de copilot.

Manipulació

A més, la Fiscalia assegura que els menors tenien en gran consideració l’acusat no únicament pel seu estatus d’entrenador, sinó també pel seu “caràcter altament agressiu” i manipulador sobre ells, “fàcilment influenciables a causa de la seva curta edat”, la qual cosa generava cap a ell una relació de “dependència emocional”.

En aquest sentit, segons l’escrit del fiscal, l’home es mostrava molt insistent amb les víctimes i tractava de convèncer-los que el que els feia era una cosa normal entre amics. La Fiscalia sosté que a dos menors que el varen rebutjar els va castigar impedint-los utilitzar les pistes de bàsquet o aïllant-los de la resta de l’equip. A més, a un d’ells el criticava davant de la resta de jugadors, als quals els demanava que no s’ajuntessin amb ell.

Amb un dels menors hauria tingut una relació particularment estreta perquè després de la defunció del pare de la víctima, l’entrenador s’havia abocat en la família i acudia pràcticament cada dia al domicili; la Fiscalia descriu en aquest cas una especial impunitat que només va acabar quan la mare va iniciar una nova relació sentimental, “cessant la seva depredació sexual a partir d’aleshores”.

08/05/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris