societat

“Feim feina cada dia, i a Mallorca no tenim família. Gràcies a Hadas, el nin està a un lloc segur durant unes hores”

Tècnics i voluntaris d'aquesta entitat atenen 60 al·lots al seu local de Palma. Hi juguen i estudien, i també hi dinen

%26quot%3BFeim+feina+cada+dia%2C+i+a+Mallorca+no+tenim+fam%C3%ADlia.+Gr%C3%A0cies+a+Hadas%2C+el+nin+est%C3%A0+a+un+lloc+segur+durant+unes+hores%26quot%3B

La seu de la Fundació Hadas és al carrer de Faust Morell de Palma. Els joves hi estudien i també hi juguen.


Tot i que és estiu, la Fundació Hadas no deixa d’oferir la seva actitat social. Cada dematí, 60 al·lots d’entre 3 i 12 anys van al local de l’entitat, a Palma. Hi fan activitats lúdiques  i també reben suport educatiu, supervisats per voluntaris, practicants d’estudis d’intervenció social i un psicòleg. Els infants, que cada dia hi passen unes hores, provenen de famílies ambpocs recursos, treballadors en situació precària o amb manca de xarxa social. A les instal·lacions d’Hadas, al carrer de Faust Morell, els joves dinen cada dia i també reben altres suports materials. Durant el curs escolar, els joves hi van els horabaixes, en sortir d’escola.

Molts del nins provenen de famílies d’origen nouvingut, i amb manca de xarxa social. A la Fundació Hadas, els al·lots hi estan unes hores, mentre els seus pares són a fer feina. “A Mallorca només som la meva dona, el meu fill i jo, i no tenim cap tipus d’ajuda. Estam tots sols, i per això la Fundació Hadas ens facilita molt les coses”, explica un pare. “Si no no hi hagués aquest casal no tendria on deixar les meves filles, perquè ara mateix no tenc feina fixa, i he d’agafar les feinetes que em vagin sortint. I jo no vull deixar les meves filles a qualsevol banda, perquè per tot hi ha perills. Aquí les meves filles estan segures”, comenta una mare.

“Al local de l’entitat, els joves reben suport en els seus hàbits de conducta, i també suport educatiu. Moltes de vegades, el nivell formatiu dels pares és insuficient per ajudar els nins en les lliçons de l’escola. I aquesta és una funció que nosaltres també feim”, explica Miquel Colom, un dels responsables d’Hadas, qui també explica que, durant la pandèmia, el nombre d’usuaris ha augmentat. Aquesta entitat només rep suport d’entitats privades i és la protagonista de la campanya “Tots donam una mà” d’IB3 del mes de juliol.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Arriba una segona pastera a Formentera amb 12 migrants més

Se sumen a les 13 persones arribades aquest matí a la platja d'Es Caló de Sant Agustí de Formentera

Els veïns de Biniali cedeixen el convent a l’Ajuntament de Sencelles

La cessió contempla dos edificis, el convent en si i l'escola amb el pati, que des de fa anys alberguen...

Els pescadors recreatius participen per primera vegada en l’efecte reserva dels raors

El servei de recursos marins els ha explicat el procés que han de seguir per fer els mesuraments dels raors...

Els pagesos de Menorca i Mallorca compren un 40% més de farratges que l’any passat

Els ramaders han invertit 284 mil euros en l'adquisició d'alfals, civada, margall o enclova; el que suposa el 50 per...