política

Fina Santiago demana al ministre Escrivá que es tingui en compte la situació actual a l’hora d’atorgar l’IMV

La consellera recull la dada aportada per diversos mitjans de comunicació, segons la qual només 160 famílies haurien accedit a l'Ingrés Mínim Vital fins al dia d'avui

Fina+Santiago+demana+al+ministre+Escriv%C3%A1+que+es+tingui+en+compte+la+situaci%C3%B3+actual+a+l%27hora+d%27atorgar+l%27IMV

La consellera Fina Santiago ha enviat una carta oberta al ministre José Luis Escrivá on li suggereix que tingui en compte les situacions de vulnerabilitat econòmiques sobrevingudes enguany, arran de la Covid-19, a l’hora d’atorgar l‘Ingrés Mínim Vital i que no es prengui com a referència els ingressos del sol·licitant durant el 2019.

“Hi ha una gran quantitat de resolucions desestimades o inadmeses” que són degudes “al fet d’haver obtingut ingressos econòmics l’any 2019, independentment de la seva situació actual”, assenyala la consellera. Així, si el sol·licitant ha obtingut més d’un 50% dels ingressos que li correspondria cobrar de l’IMV, finalment se li denega l’ajuda.

Santiago recorda al ministre Escrivá que l’any passat moltes persones de Balears varen tenir un contracte temporal i que actualment no tenen dret a cap prestació ni subsidi d’atur ni ERTO i que necessiten de l’IMV. Per aquest motiu la consellera considera que enguany s’ha de valorar la situació econòmica actual dels ciutadans i no la de l’exercici anterior. “Així, s’ampliaria de forma considerable el nombre de resolucions positives”, resol.

La consellera recull la dada aportada per diversos mitjans de comunicació, segons la qual només 160 famílies haurien accedit a l’IMV fins al dia d’avui.

Finalment, Fina Santiago explica que la gestió de l’IMV sovint dificulta la gestió d’altres rentes socials autonòmiques com la Renta Social Garantida i per aquest motiu demana que es  resolguin com abans millor les sol·licituds de la prestació estatal, perquè el seu retard està incrementant la situació de vulnerabilitat econòmica de les famílies.

Amplia la informació:


La Seguretat Social només aprova una de cada cinc peticions de l’ingrés mínim vital
23 mil persones estan pendents de saber si podran rebre l’Ingrés Mínim Vital a Balears
Les entitats del tercer sector reclamen agilitzar la tramitació de l’Ingrés Mínim Vital
La meitat de sol·licituds de l’ingrés mínim vital no reuneixen els requisits
El Govern complementarà l’Ingrés Mínim Vital estatal amb la Renda Social Garantida

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El cas d’abusos a menors tutel·lats pel Consell de Mallorca arriba a l’Eurocambra

La presidenta de la comissió, la popular Dolors Montserrat, ha decidit mantenir oberta la petició d'informació al Govern i al...

El PSOE d’Eivissa lamenta que els 600.000 euros en ajudes destinats a les llars vulnerables encara no s’hagin repartit

El Partit Popular assegura que ja han abonat 700.000 euros en ajudes corresponents a 2020

Armengol vol immunitzar tota la població en tres mesos mentre l’oposició li critica manca de valentia front l’Estat

El PP diu que Armengol ha perdut la credibilitat i que el Govern actua "tard i malament"

Company ofereix pactes a Armengol i li demana “valentia” per reclamar vacunes a Sánchez

El portaveu del PP al Parlament ofereix un triple pacte per a afrontar les conseqüència de la pandèmia: sobre la...