societat

Fina Santiago: “Si estiguessin morint joves no hi hauria debat sobre l’obligatorietat de la vacuna”

La conseller d'Afers Socials insisteix, a títol personal, que si la mortalitat s'hagués donat entre la població més jove "la dicotomia economia-salut no s'hauria donat"

Fina+Santiago%3A+%E2%80%9CSi+estiguessin+morint+joves+no+hi+hauria+debat+sobre+l%E2%80%99obligatorietat+de+la+vacuna%E2%80%9D

La consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago, ha afirmat aquest dimecres que si en comptes de persones grans estiguessin morint nens i joves a causa del coronavirus “no s’estaria debatent l’obligatorietat de la vacuna”.

En una roda de premsa per a presentar els projectes en matèria de Serveis Socials a finançar amb fons europeus, Santiago ha insistit, remarcant que es tracta d’una opinió personal que no pretén recollir el posicionament del Consell de Govern, que si la mortalitat s’hagués donat entre la població més jove “la dicotomia economia-salut no s’hauria donat”.

Encara que la consellera ha remarcat en diverses ocasions que es tracta d’una opinió expressada a títol personal, ha defensat en tot cas la posició del Govern de no obligar a vacunar-se –legalment no pot fer-ho– sinó fomentar-la de totes les maneres possibles.

A les residències de les Illes, que ara mateix tenen una llista d’espera de 1.700 persones, hi ha avui 58 usuaris positius de covid i 58 treballadors. Contagis que afecten un total de 9 centres de gent gran. Dels 58 residents, 41 estan hospitalitzats. La consellera d’Afers Socials, Fina Santiago, apunta que la cadena de transmissió han estat els no vacunats. Santiago ha insistit que el Govern per llei no pot obligar-los, però ha defensat que s’està fent tot el possible per aconseguir que la gent s’immunitzi.

En aquest sentit, ha defensat també que per a accedir a gimnasos i participar en entrenaments i competicions esportives a partir de setembre es demani vacunació o una prova de detecció negativa. “No obliguem, però donem alternatives”, ha puntualitzat.

Santiago ha recordat que fixar l’obligatorietat de la vacunació depèn del Govern d’Espanya i que des de l’Executiu balear s’està estimulant “tot el que es pot”.

Així, ha subratllat que el Govern ha estat dels primers executius a obrir la vacunació a tota la població –des d’aquest dimecres és possible acudir a vacunar-se sense cita prèvia– i també a exigir-la per a entrar a les residències de persones majors amb l’alternativa de la prova negativa.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

L’ajuntament de Palma vol ampliar la xarxa d’horts urbans amb 100 parcel·les més

Pedro Puertas, el propietari més veterà, ens explica la seva experiència

Els 193 migrants arribats a Balears quedaran un màxim de 72 hores a un espai del quarter de Son Tous

No els poden retornar a Algèria perquè la frontera continua tancada

Carme Ruscalleda: “L’oliaigua és un monument culinari”

La xef catalana ha clausurat la fira Arrels posant en valor l'herència gastronòmica de cada regió

Armengol envia un missatge “d’ànim” per als veïnats de La Palma

La presidenta del Govern demana que tenguin molta prudència