societat

L’arribada dels 51 migrants sense papers a Eivissa revela la manca d’efectius a l’illa

Forces de seguretat i advocats d'ofici activen mesures excepcionals per la situació


L’arribada d’embarcacions amb migrants sense paper ha desbordat els efectius a Eivissa. El director insular de l’Estat, Ramon Roca, reconeix que no tenen mitjans suficients per tots els tràmits que es requereixen. Els migrants ja han començat a passar a disposició judicial. Uns tràmits que han obligat a reforçar el nombre d’advocats d’ofici, que han qualificat la situació d’excepcional.

Les forces de seguretat han interceptat fins a 51 homes algerians, el darrer va ser detingut dijous vespre per la Policia Local de Vila. Des de la Policia Nacional denuncien la manca d’agents, i que aquest és un problema que ha de resoldre Palma o Madrid.

En total han arribat cinc pasteres a l’illa, tres dimecres, dues d’elles a la zona de la Sal Rossa, a Sant Josep, i una a Sòl d’en Serra, a Santa Eulària, un clavament on arribà una segona embarcació dijous, juntament amb la localitzada a Cala Codolar, també a Sant Josep.

Per altra banda, un avió militar aterrarà a l’illa amb reforços per transportar els migrants fins a un centre d’internament (CIE) de la Península.

 

De 14 menors a 9, per les proves oseomètriques

D’altra banda, després de les proves oseomètriques realitzades a l’Hospital Can Misses, el nombre de menors s’ha reduït a 9. Aquests seran acollits pel centre Pare Morei, l’únic centre de menors de l’illa, gestionat pel Consell d’Eivissa, que en veure reduïda la xifra està estudiant no traslladar cap menor a Mallorca.

L’operatiu, que disposa d’una trentena d’efectius, ha tancat el desplegament de cerca de persones, mantenint activada la vigilància de costes i possibles punts de sortida com els ports; on s’han interceptat dos immigrants quan intentaven agafar un vaixell en direcció cap a Barcelona.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

L’estafa de l’asfalt arriba a Mallorca

Aquesta modalitat delictiva consisteix en oferir un camió d'asfalt  que ha sobrat d'una obra propera a un preu molt econòmic, per després demanar-ne més doblers

Una motorista resulta ferida de gravetat en un accident a la rotonda del parc aquàtic d’Aqualand

La dona va caure a la cuneta a diversos metres i a una zona d'accés difícil

El risc extrem d’inundació a Sant Llorenç es manté intacte tres anys després

La reparació dels 14 punts negres que varen originar la gran inundació es manté bloquejada per diferències entre les administracions...

El congrés d’hidroaviació del Port de Pollença acaba amb casolada

Es vol promoure a Mallorca com a seu de la futura Federació Europea d'Hidroaviació