societat

Formentera comença avui dilluns la Fase 3

A partir d'aquest dia 1 de juny, els formenterers de les Pitiüses podran sortir al carrer sense franges horàries, que han estat eliminades per a tots els col·lectius. A més, es permetran reunions de fins a 20 persones

Un bar amb terrassa, a FormenteraQuè es pot fer a la Fase 3?

Formentera entra aquest dilluns, dia 1 de juny, a la fase 3 del pla de la desescalada del Govern central, juntament amb les altres illes avançades en el desconfinament, que són La Gomera, La Graciosa i El Hierro, a Canàries. Mentrestant, Mallorca, Menorca i Eivissa es mantenen a la fase 2.

El Govern havia sol·licitat aquest dimarts al Ministeri de Sanitat que el conjunt de l’arxipèlag avancessin aquest dilluns a la fase 3 de la desescalada. En el cas de Mallorca, Menorca i Eivissa se sol·licitava una setmana abans del que es preveu.

A partir d’aquest dia 1 de juny, els ciutadans de la menor de les Pitiüses podran sortir al carrer sense franges horàries, que han estat eliminades per a tots els col·lectius. A més, es permetran reunions de fins a 20 persones.

Quant al sector de l’hostaleria i restauració, podran obrir les seves terrasses al 75% i se’ls permetrà obrir al públic per al consum dins el local, excepte en el cas de les discoteques i els bars d’oci nocturn, sempre que no se superi el 50% de l’aforament. També serà possible atendre a la barra sempre que es garanteixi una separació mínima de dos metres entre clients o, en el seu cas, grups de clients, similar a la distància que s’estableix entre taules.

Mentrestant, pel que fa a hotels i allotjaments turístics es permetrà l’obertura al públic de les zones comunes sempre que no superin el 50% del seu aforament.

Els formenterers tindran, també, a partir de demà dilluns, accés a establiments i locals comercials al detall; així com d’activitats de servei professional amb independència de la seva superfície útil d’exposició i venda, sempre que es limiti el seu aforament al 50%.

Quant a l’assistència a llocs de culte, aquesta estarà permesa sempre que no se superi el 75% de l’aforament. El BOE també detalla que les vetlles podran celebrar-se amb màxim 50 persones en la fase 3 de desescalada si són a l’aire lliure i 25 si se celebren en espais tancats, mentre els enterraments o comiat per a les cremacions es restringeixen a 50 persones.

La celebració de noces, per part seva, serà possible amb un màxim de 150 persones en espais a l’aire lliure o de 75 en espais tancats, sempre que no se superi el 75 per cent de l’aforament del recinte.

En relació a l’àmbit cultural, als museus podran acudir grups de fins a 20 persones, sempre mantenint la distància de seguretat; mentrestant, els cinemes, teatres, auditoris, circs de carpa i similars hauran de tenir butaques preassignades i no superar el 50% de l’aforament màxim en cada sala. Finalment, qualsevol altre espectacle cultural, si és en espai tancat, l’aforament serà de fins a 80 persones, sempre que no se superi el 50 per cent de l’aforament del recinte; i de fins a 800 persones si és a l’aire lliure i les persones estan assegudes, sense superar la meitat de la capacitat màxima de l’aforament.

Els zoològics, aquaris i centres recreatius turístics podran reobrir al públic amb una limitació del seu aforament total al 50 per cent a la fase 3 de la desescalada.

A Formentera, a partir d’aquest dilluns, podran reprendre’s també les activitats de temps lliure destinades a la població infantil i juvenil, sempre que es garanteixin mesures de prevenció i higiene i comptin amb procediment per al maneig de possibles casos de la COVID-19.

En concret, el BOE assenyala que, en cas que les activitats siguin a l’aire lliure, s’haurà de limitar el nombre de participants al 50 per cent de la capacitat màxima habitual de l’activitat, amb un màxim de 200 participants, inclosos els monitors. Mentrestant, quan siguin en espais tancats, l’aforament serà d’un terç, amb un màxim de 80 participants, incloent-hi els monitors. Estaran també permeses les activitats de turisme actiu i de naturalesa per a grup de fins a 30 persones en fase 3.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Tres noves pasteres albirades a Cabrera, eleven a 176 els migrants arribats a les costes de Balears

Aquest dimarts han arribat 13 embarcacions i ja s'iguala la xifra de tot el 2020

Recta final perquè la Funerària de Palma aconsegueixi el 100 per cent del tanatori de Bon Sosec

L'Empresa Funerària Municipal de Palma ultima les negociacions amb Funespanya que consistiria en una permuta

La central tèrmica de Maó fa una passa en matèria de descarbonització i redueix de manera important l’ús del fuel

Els motors d'aquest combustible que, fins ara, s'utilitzaven fins a 8.700 hores a l'any, passaran a funcionar només 500 hores...

El Govern prepara la documentació perquè l’Estat declari Ferreries zona catastròfica

Mentrestant, empreses i particulars continuen quantificant les conseqüències de la torrentada