societat

Formentera comença avui dilluns la Fase 3

A partir d'aquest dia 1 de juny, els formenterers de les Pitiüses podran sortir al carrer sense franges horàries, que han estat eliminades per a tots els col·lectius. A més, es permetran reunions de fins a 20 persones

Un bar amb terrassa, a FormenteraQuè es pot fer a la Fase 3?

Formentera entra aquest dilluns, dia 1 de juny, a la fase 3 del pla de la desescalada del Govern central, juntament amb les altres illes avançades en el desconfinament, que són La Gomera, La Graciosa i El Hierro, a Canàries. Mentrestant, Mallorca, Menorca i Eivissa es mantenen a la fase 2.

El Govern havia sol·licitat aquest dimarts al Ministeri de Sanitat que el conjunt de l’arxipèlag avancessin aquest dilluns a la fase 3 de la desescalada. En el cas de Mallorca, Menorca i Eivissa se sol·licitava una setmana abans del que es preveu.

A partir d’aquest dia 1 de juny, els ciutadans de la menor de les Pitiüses podran sortir al carrer sense franges horàries, que han estat eliminades per a tots els col·lectius. A més, es permetran reunions de fins a 20 persones.

Quant al sector de l’hostaleria i restauració, podran obrir les seves terrasses al 75% i se’ls permetrà obrir al públic per al consum dins el local, excepte en el cas de les discoteques i els bars d’oci nocturn, sempre que no se superi el 50% de l’aforament. També serà possible atendre a la barra sempre que es garanteixi una separació mínima de dos metres entre clients o, en el seu cas, grups de clients, similar a la distància que s’estableix entre taules.

Mentrestant, pel que fa a hotels i allotjaments turístics es permetrà l’obertura al públic de les zones comunes sempre que no superin el 50% del seu aforament.

Els formenterers tindran, també, a partir de demà dilluns, accés a establiments i locals comercials al detall; així com d’activitats de servei professional amb independència de la seva superfície útil d’exposició i venda, sempre que es limiti el seu aforament al 50%.

Quant a l’assistència a llocs de culte, aquesta estarà permesa sempre que no se superi el 75% de l’aforament. El BOE també detalla que les vetlles podran celebrar-se amb màxim 50 persones en la fase 3 de desescalada si són a l’aire lliure i 25 si se celebren en espais tancats, mentre els enterraments o comiat per a les cremacions es restringeixen a 50 persones.

La celebració de noces, per part seva, serà possible amb un màxim de 150 persones en espais a l’aire lliure o de 75 en espais tancats, sempre que no se superi el 75 per cent de l’aforament del recinte.

En relació a l’àmbit cultural, als museus podran acudir grups de fins a 20 persones, sempre mantenint la distància de seguretat; mentrestant, els cinemes, teatres, auditoris, circs de carpa i similars hauran de tenir butaques preassignades i no superar el 50% de l’aforament màxim en cada sala. Finalment, qualsevol altre espectacle cultural, si és en espai tancat, l’aforament serà de fins a 80 persones, sempre que no se superi el 50 per cent de l’aforament del recinte; i de fins a 800 persones si és a l’aire lliure i les persones estan assegudes, sense superar la meitat de la capacitat màxima de l’aforament.

Els zoològics, aquaris i centres recreatius turístics podran reobrir al públic amb una limitació del seu aforament total al 50 per cent a la fase 3 de la desescalada.

A Formentera, a partir d’aquest dilluns, podran reprendre’s també les activitats de temps lliure destinades a la població infantil i juvenil, sempre que es garanteixin mesures de prevenció i higiene i comptin amb procediment per al maneig de possibles casos de la COVID-19.

En concret, el BOE assenyala que, en cas que les activitats siguin a l’aire lliure, s’haurà de limitar el nombre de participants al 50 per cent de la capacitat màxima habitual de l’activitat, amb un màxim de 200 participants, inclosos els monitors. Mentrestant, quan siguin en espais tancats, l’aforament serà d’un terç, amb un màxim de 80 participants, incloent-hi els monitors. Estaran també permeses les activitats de turisme actiu i de naturalesa per a grup de fins a 30 persones en fase 3.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El darrer balanç del coronavirus (dades de Sanitat): cap nou positiu (2.249 en total) i cap nova defunció

D'acord amb el Ministeri, a Balears s'han detectat 57 nous casos en els últims 14 dies i 17 en l'última...

Alerten els passatgers que van compartir avió amb els turistes confinats a Menorca

Els turistes que han donat positiu per la Covid-19 seran traslladats a un allotjament pont per passar la quarantena

La meitat dels menorquins de 15 anys rebutgen o desconfien dels immigrants

Segons un estudi la meitat dels estrangers asseguren haver patit o estat testimonis de situacions de discriminació

Desè any consecutiu de la campanya “Amb tu, la vida agafa color” de Projecte Home i Eroski

L'ONG atén cada dia a les Illes unes 542 persones en risc d'exclusió