X

Formentera Fase 1: controls de temperatura i retards en la primera barca d’Eivissa

Alguns passatgers s'han quedat a terra, perquè no han acreditat el viatge essencial o perquè no han passat les proves

04/05/2020

Formentera Fase 1: controls de temperatura i retards en la primera barca d’Eivissa

Realització de test ràpids a Eivissa a tots els passatgers i transportistes dels dos ferris a Formentera. /EFE-Cañizares.


Formentera comença avui la desescalada directament a la Fase 1

Retards de dues hores en la primera barca d’Eivissa a Formentera. Els passatgers s’han sotmès avui als primers controls de temperatura al port d’Eivissa, on s’ha muntat un dispositiu de salut Pública per a fer les primeres proves de temperatura de les Illes.

Aquest dilluns, a la barca, hi havia més gent que la resta de dies: treballadors essencials i sanitaris, però també periodistes de la Península que volen arribar a Formentera per informar de l’entrada a la fase 1 de l’illa, un dels quatre territoris triats per avançar més prest cap a una “nova normalitat”. Alguns passatgers s’han quedat a terra, perquè no han acreditat el viatge essencial a Formentera o perquè no han passat la prova.

La Policia Portuària s’ha encarregat de prendre la temperatura i la Guàrdia Civil de fer guardar les cues de tots els que avui van cap a Formentera.

Tres sanitàris han fet prova de test ràpids i anticossos, amb una mostra de sang i un reactiu que et diu si has estat en contacte amb alguna persona que té coronavirus. Únicament deixen passar les persones que han donat negatiu en totes les proves. Qui doni positiu el remeten al llarg del dia d’avui a què es faci a la UVC exprés de Can Misses i a una prova PCR. Aquestes mostres s’envien al laboratori de Son Espases i, en 48 hores, donen resultats, màxim 72 hores per obtenir la informació completa de si està contagiat de la Covid-19.

Els controls de temperatura i tests anticossos es fan a totes les barques de passatgers i de mercaderies- en les cinc connexions que hi ha al llarg del dia, tres vaixells de passatgers i dos de mercaderies (7:00, 11:00,13:00, 17:30 i19:00 hores).

04/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris