X

Formentera tanca l’accés a Illetes per evitar botellades i aglomeracions

Només podran accedir-hi aquelles persones que tenguin reserva a algun dels restaurants de la zona

05/08/2021

Formentera tanca l’accés a Illetes per evitar botellades i aglomeracions

Formentera pren mesures per evitar aglomeracions com les que s’hi han vist els darrers dies. La més destacada afecta el parc natural de Ses Salines. A partir de d’aquest dijous, s’hi tancarà l’accés a partir de les 6 de l’horabaixa. Només podran accedir-hi aquelles persones que tenguin reserva a algun dels restaurants de la zona.

La delegació del Govern a les Pitiüses demana més col·laboració entre administracions i policia local, nacional i guàrdia civil per acabar amb festes i aglomeracions il·legals, tant a Eivissa com a Formentera. Especialment, en els cas que se celebrin a finques o habitatges privats. Des que l’oci nocturn està xapat, per segona temporada consequtiva, hi ha més festes i botellades que mai.

El director insular de l’Estat a les Pitiüses, Enrique Sánchez, assegura que és molt difícil aturar una festa quan ja ha començat, perquè s’ha de disposar d’una ordre judicial perquè els agents puguin entrar a un domicili. Per aconseguir-la s’han de recollir proves que s’està produint un delicte, sigui venda de droga o prostitució.

Per això creu que s’ha de crear un equip multidisciplinari integrat per les diferents administracions, on es plantegin modificacions legals si són necessàries, de la llei turística o de les ordenances municipals, entre altres normatives.

05/08/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris