X

Front comú dels batles del Raiguer pel transport escolar dels alumnes de batxillerat: “Volem ser tractats com el Pla”

La Conselleria es mostra dialogant, però la situació està encallada i Lloseta ja considera contractar unilateralment el servei

08/11/2023

Front comú dels batles del Raiguer pel transport escolar dels alumnes de batxillerat: “Volem ser tractats com el Pla”

Marta Bergas

Lloseta acaba la paciència. I el temps. Fa anys que els alumnes de batxillerat i d’FP no tenen bus escolar fins als dos instituts d’Inca. Enguany, són 77. I l’Ajuntament de Lloseta creu que l’administració ha de cobrir aquest trasllat en bus: “Si no s’hi posa la Conselleria, ho farem nosaltres”, exposa la batlessa, Angelina Pérez. I la partida hauria d’anar en els pressuposts municipals, que s’han d’aprovar abans que acabi l’any, així que tenen pressa.

Els contactes amb la Conselleria no han estat dolents, però la petició encara està encallada. Com Lloseta, altres municipis del Raiguer també ho pateixen: “Volem el que tenen altres pobles de Mallorca”, insisteix la batlessa llosetina. Volen un acord com el que subscrigué la Conselleria amb els pobles del Pla que han d’escolaritzar els alumnes de batxillerat i d’FP a Sineu: “Trobam que els recursos han de ser per a tots”, completa el president de la Mancomunitat del Raiguer, Joan Rotger, “per bé que la nostra realitat és diferent de la del Pla”.

Una realitat complexa, perquè la població escolar dels 11 municipis del Raiguer es reparteix entre els instituts d’Inca, Binissalem, Santa Maria i Marratxí. En conjunt, la situació, a falta d’un acord transitori, es corregirà el curs que ve, quan la Conselleria modifiqui el decret de transport escolar.

08/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris