societat

Fugen de nit dos estudiants que estaven en aïllament a l’hotel pont de Mallorca: “Són lliures, no els podeu retenir”

Un d'ells ha tornat hores després i l'altre, segons les mateixes fonts, encara no ha tornat, però ha quedat guardant aïllament sota la custòdia d'un responsable


Dos estudiants que estaven en aïllament a l’hotel pont de Mallorca han fugit aquesta nit, segons confirma Salut a IB3 Notícies. Un d’ells ha tornat hores després de ser localitzat per agents de la Policia Nacional i l’altre, segons les mateixes fonts, encara no ha tornat, però ha quedat guardant aïllament sota la custòdia d’un responsable, i amb els seus pares informats. Segons les imatges que acompanyen aquest text, va ser una dona qui els va treure de l’hotel Bellver. “Ja basta de retenir els nins. Ells són lliures i no els poden detenir. Estan abandonant l’hotel perquè són lliures”, assegura a càmera.

I això no es tot, bars adjacents a l’hotel covid Palma Bellver han proporcionat inclús begudes alcohòliques als joves aïllats pel macrobrot supracomunitari, segons ha confirmat la delegada del Govern de l’Estat a les Illes, Aina Calvo, després que la Policia Local de Palma hagués d’actuar aquest dilluns vespre. “Això no és llibertat, és llibertinatge”, assegura Calvo, la qual ha titllat d’“insòlit” que els joves confinats neguin la condició de confinament i el concepte de contacte estret, tal com regeix el protocol establert pel Govern balear per a afrontar la situació.

249 joves aïllats

En total, el Govern ha traslladat a l’hotel pont un total de 249 joves peninsulars que han tingut relació directa o indirecta amb el macrobrot, que ja ha causat més d’un miler d’afectats en diferents comunitats autònomes.

Els joves localitzats a Mallorca han estat traslladats en una ambulància del SAMU061 i a la seva arribada han estat sotmesos a prova PCR. Segons ha informat la Conselleria de Salut, fins al moment, dels 249 joves traslladats, 64 han donat positiu per PCR i 185 han donat negatiu. La taxa de positivitat entre els joves és del 25,7%. A més, 14 joves romanen actualment ingressats a l’Hospital Son Espases amb símptomes lleus.

En l’actualitat, un total de 13 joves estan pendents de ser traslladats a l’Hotel Bellver. Per a aquests, que encara romanen als seus hotels, s’ha establert un protocol de control en col·laboració amb la Delegació de Govern perquè quedin aïllats a les seves habitacions.


La Fiscalia s’oposa al confinament forçós dels estudiants aïllats pel macrobrot

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

L’espai de Son Tous a Palma presenta problemes per poder acollir temporalment els migrants irregulars

La majoria dels migrants, entre els quals 6 infants i 10 menors no acompanyats, ja han estat repartits en dependències...

Recta final perquè la Funerària de Palma aconsegueixi el 100% del tanatori de Bon Sosec

L'Empresa Funerària Municipal de Palma ultima les negociacions amb Funespanya que consistiria en una permuta

La central de Maó comença la descarbonització i redueix de manera important l’ús del fuel

Els motors d'aquest combustible que, fins ara, s'utilitzaven fins a 8.700 hores a l'any, passaran a funcionar només 500 hores...

El Govern prepara la documentació perquè l’Estat declari Ferreries zona catastròfica

Mentrestant, empreses i particulars continuen quantificant les conseqüències de la torrentada