X

Gabriel Le Senne: “M’expulsen per seguir les directrius de la direcció nacional de Vox”

L'encara president del Parlament assegura que ha intentat "calmar els ànims i conciliar, però ha estat impossible"

29/01/2024

Gabriel Le Senne: “M’expulsen per seguir les directrius de la direcció nacional de Vox”

Gabriel Le Senne aquest dilluns al Parlament. / ISAAC BUJ - EUROPA PRESS

El president del Parlament, Gabriel Le Senne, ha explicat que la seva expulsió del Grup Parlamentari Vox, anunciada aquest dilluns, s’ha decidit pel fet de “seguir directrius de la direcció nacional”. “He entrat en un partit, en un projecte polític que és Vox, i me’n fan fora, he de dir amb tristesa, per seguir les directrius de la direcció nacional”, ha lamentat en declaracions als mitjans Le Senne, assegurant que ha intentat “calmar els ànims i conciliar, però ha estat impossible”. Referent a l’expulsió, ha insistit que l’encaixa “amb tristesa, però amb la satisfacció del deure acomplit”. “Tenc la consciència tranquil·la i he fet bé el meu treball i tot el possible”, ha reiterat.

Partit “segrestat”

En declaracions als mitjans, Le Senne ha insistit que el fan fora del partit per haver seguit “les directrius de la direcció nacional” i ha recalcat que la d’ara és “una situació peculiar”, perquè “el grup queda segrestat en mans de gent que deixarà de pertànyer al partit polític Vox”. “Continuaran en el grup parlamentari -els cinc diputats que han decidit l’expulsió- però no representaran a Vox perquè estaran fora del partit, i els qui el representarem serem De las Heras i jo, que som els dos únics diputats afiliats”, ha indicat.

En aquesta línia, ha criticat que aquests diputats “s’han prevalgut d’aquesta posició de força que els dona la majoria del grup i, per això, en certa manera segresten el grup”. “Jo he de confessar que, a pesar que he fet tots els esforços possibles per entendre’ls, no ho he aconseguit. Ho sent, aquí sí que potser he fallat, però no entenc per què actuen així”, ha dit sobre aquest tema.

Finalment, preguntat per si l’expulsió del grup té a veure amb la seva assistència a l’Assemblea General extraordinària, Le Senne ha reconegut que “segurament no els va agradar perquè estan en aquest xoc amb la direcció nacional”. “Els haurien rebut encantats, no entenc per què no hi han volgut anar”, ha conclòs.

Notícies relacionades >

29/01/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris