Gemma Triay continua imparable: setè títol de l’any

L'alaiorenca i la seva companya Alejandra Salazar guanyen l'Obert de València en una final d'infart davant Tamara Icardo i Delfi Brea. El partit s'ha decidit en el tie break del tercer set després de tres hores i mitja de joc

10/07/2022

10

La final de l’Obert de València ha estat un autèntic espectacle. Un partit d’infart que ha acabat guanyant la parella número 1 del món, la formada per la menorquina Gemma Triay i la madrilenya Alejandra Salazar.

Seva ha estat la victòria en el primer parcial. Una mànega igualada que ha acabat 6-4 a favor de l’alaiorenca i la madrilenya. El guió ha estat el mateix al segon set: lluita constant i moltes errades al servei. Tamara Icardo i Delfi Brea s’han imposat per 4-6.

La tercera mànega ha estat una bogeria. Triay i Salazar s’han posat 5-2 i han arribat a gaudir de quatre pilotes de partit. Però les seves rivals han aguantat i han remuntat el set amb quatre jocs seguits. Amb el 5-6 desfavorable, i la menorquina sense trobar explicació al que estava passant, Icardo i Brea han perdut el seu servei. Això ha activat novament a Triay a Salazar. El tie-break ha estat igualadíssim. Han cobrat avantatge (5-2) la valenciana i l’argentina. Han gaudit també de pilotes de partit, però la resistència de les número 1 del món ha estat majúscula.

Després de tres hores i trenta un minuts de partit, una esmaixada de Gemma Triay posava punt final al tie-break (9-7) i, possiblement, al millor partit de l’any. Enrere quedava el patiment, els nervis, 18 trencaments de servei i 13 punts d’or.

El títol a l’Obert de València és el setè de l’any per a Gemma Triay i Alejandra Salazar. Una dada que les corona encara més com a la millor parella del món.