societat

Gómez evita concretar els municipis o barris on podrien implantar-se mesures més restrictives

La consellera de Salut assegura que la incidència acumulada de casos no és l'únic criteri a l'hora de decidir-ho: "És una anàlisi qualitativa"

G%C3%B3mez+evita+concretar+els+municipis+o+barris+on+podrien+implantar-se+mesures+m%C3%A9s+restrictives

La incidència acumulada de casos positius per covid-19 a municipis o barris no serà l’únic criteri a l’hora d’adoptar-hi mesures més restrictives. La consellera de Salut, Patrícia Gómez, reconeix que n’hi ha altres factors: el nombre d’ingressos, tant hospitalaris com a l’UCI; la disponibilitat de llits, la densitat poblacional; el fet que hi hagi transmissió comunitària, les persones que hi viuen tenen complicacions per fer aïllament; o fins i tot que si a la zona hi ha parcs infantils, on és dificil mantenir les mesures de seguretat.

La consellera explica que per decidir implantar les mesures es fa mitjançant “una anàlisi qualitativa” de la zona geogràfica en què “la incidència acumulada de casos positius no és l’unic indicador determinant”

Gómez, però, evita concretar a quines zones amb més incidència de casos ja s’hi podrien implantar les noves restriccions perquè “és díficil prendre mesures en qualsevol municipi o barri“, ha pregat.”El que hi ha que fer ara mateix és planificar molt bé per arribar a abaixar la corba i l’incidència del coronavirus a les Balears”, ha assegurat la consellera.

Salut i l’IMAS aïllaran a positius asimptomàtics de residències en un nou centre “per a rebaixar la tensió”

Mentrestant, la Conselleria i l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) treballen per rebaixar la tensió a les residències. Un centre del carrer palmesà del General Riera es convertirà aquest mes de setembre en una residència per traslladar-hi usuaris amb Covid-19 asimptomàtics. Entre aquesta residència i una altra, que reestructuraran, hi haurà en total 300 places. “Perquè l’aïllament sigui correcte, continuem creient que una de les millors mesures és separar positius de negatius”, ha explicat Javier de Juan, president de l’IMAS.

A més es faran cribratges mensuals de proves PCR als 6.500 usuaris i treballadors. Uns empleats que rebran cursos per recordar-los els protocols anticovid, ja que el contacte d’aquests professionals amb l’exterior és una de les vies d’entrada del coronavirus a les residències.

El president de l’IMAS també ha informat que s’habilitarà un hotel a s’Arenal per a acollir persones sense sostre contagiades asimptomàtiques o amb símptomes lleus, o a altres malalts d’iguals característiques que no tinguin condicions per a guardar quarantena als seus domicilis.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Un afectat per quedar fora de la matrícula d’FP a Menorca denuncia la Conselleria davant la Fiscalia

Els pares creuen que el seu fill ha estat víctima d'un tracte discriminatori

El Consell de Menorca estudiarà una via alternativa a la carretera general entre Ciutadella i Ferreries

El PP qüestiona al ple el procés de contractació d'Elena Costa com a gerent de la Fundació Foment del Turisme

El batle de Palma s’asseu per primera vegada amb els sindicats d’EMT

Hila ha fet aquesta passa després que ahir els representants sindicals es tornassin a aixecar de la taula de negociació

Una barrumbada de 64 litres per metre quadrat a Cala Rajada anega carrers i baixos

Feia més de 30 anys que al torrent de Sa Font de sa Cala no hi havia tanta d'aigua