societat

Gómez evita concretar els municipis o barris on podrien implantar-se mesures més restrictives

La consellera de Salut assegura que la incidència acumulada de casos no és l'únic criteri a l'hora de decidir-ho: "És una anàlisi qualitativa"

G%C3%B3mez+evita+concretar+els+municipis+o+barris+on+podrien+implantar-se+mesures+m%C3%A9s+restrictives

La incidència acumulada de casos positius per covid-19 a municipis o barris no serà l’únic criteri a l’hora d’adoptar-hi mesures més restrictives. La consellera de Salut, Patrícia Gómez, reconeix que n’hi ha altres factors: el nombre d’ingressos, tant hospitalaris com a l’UCI; la disponibilitat de llits, la densitat poblacional; el fet que hi hagi transmissió comunitària, les persones que hi viuen tenen complicacions per fer aïllament; o fins i tot que si a la zona hi ha parcs infantils, on és dificil mantenir les mesures de seguretat.

La consellera explica que per decidir implantar les mesures es fa mitjançant “una anàlisi qualitativa” de la zona geogràfica en què “la incidència acumulada de casos positius no és l’unic indicador determinant”

Gómez, però, evita concretar a quines zones amb més incidència de casos ja s’hi podrien implantar les noves restriccions perquè “és díficil prendre mesures en qualsevol municipi o barri“, ha pregat.”El que hi ha que fer ara mateix és planificar molt bé per arribar a abaixar la corba i l’incidència del coronavirus a les Balears”, ha assegurat la consellera.

Salut i l’IMAS aïllaran a positius asimptomàtics de residències en un nou centre “per a rebaixar la tensió”

Mentrestant, la Conselleria i l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) treballen per rebaixar la tensió a les residències. Un centre del carrer palmesà del General Riera es convertirà aquest mes de setembre en una residència per traslladar-hi usuaris amb Covid-19 asimptomàtics. Entre aquesta residència i una altra, que reestructuraran, hi haurà en total 300 places. “Perquè l’aïllament sigui correcte, continuem creient que una de les millors mesures és separar positius de negatius”, ha explicat Javier de Juan, president de l’IMAS.

A més es faran cribratges mensuals de proves PCR als 6.500 usuaris i treballadors. Uns empleats que rebran cursos per recordar-los els protocols anticovid, ja que el contacte d’aquests professionals amb l’exterior és una de les vies d’entrada del coronavirus a les residències.

El president de l’IMAS també ha informat que s’habilitarà un hotel a s’Arenal per a acollir persones sense sostre contagiades asimptomàtiques o amb símptomes lleus, o a altres malalts d’iguals característiques que no tinguin condicions per a guardar quarantena als seus domicilis.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Les famílies monoparentals de les Illes no reben encara cap bonificació

El Govern va impulsar una llei autonòmica de suport a aquestes famílies perquè poguéssin gaudir les mateixes ajudes que les...

Un estudi de la UIB demostra que la genètica predisposa a patir malalties mentals

Són malalties cròniques, que avui dia no tenen cura, però amb una medicació adient, els afectats fan vida normal

Alguns turistes alemanys avancen el retorn al seu país per evitar la quarantena

Segons TUI, no hi ha hagut cancel·lacions massives

Els sanitaris que gaudeixin les vacances passat l’estiu tendran 6 dies més extra

La incorporació al juny d'infermeres jubilades per vacunar no han estat suficients per gestionar aquesta nova onada