política

El govern espanyol tanca la porta a la clausura progressiva de la central del Murterar

La Conselleria de Territori considera que mantenir la central oberta no té cap sentit i ho denunciarà davant la Unió Europa

El+govern+espanyol+tanca+la+porta+a+la+clausura+progressiva+de+la+central+del+Murterar

El govern espanyol ha decidit posposar sine die la clausura progressiva de la central del Murterar, a Alcúdia, i el canvi de fuel per gas natural a la central del port de Maó. Així l’hi ha comunicat el secretari d’Estat d’Energia, Daniel Navia, al conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, i al director general d’Energia i Canvi Climàtic, Joan Groizard, en una reunió mantinguda aquest dilluns a Madrid.

L’anunci ha caigut com un gerro d’aigua freda a la Conselleria, que considera que mantenir la central oberta no té cap sentit. Pons ha afegit que les propostes que havia presentat l’Executiu eren constructives per assolir per al 2020 els objectius dels Acords de París. Així mateix, ha anunciat que denunciarà davant la Unió Europea l’incompliment dels compromisos internacionals i ha demanat una reunió amb el comissari d’Acció pel Clima i Energia, Miguel Arias Cañete.

A la reunió han assistit, a banda dels dos governs, representants del sector d’energies renovables, després que la setmana passada Pons anunciés que l’executiu de Rajoy no havia donat una “resposta definitiva” a les demandes de la Conselleria de tancar es Murterar i substituir el fuel i el gasoil de Maó per gas natural.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

 1. Cococlás 17/11/2017

  En Marc Pons i en Joan Groizart, a més de no saber o no voler saber lo que tenen dins ses mans, els hi preocupa.més sa reelecció el 2019 que es medi ambient. Tampoc els hi preocupa sa seguretat des suministrament.
  Si no fos així, estarien ocupats amb informar-se de lo que se té que fer, per a físicament poder prescindir des grups que volen fer tancar.
  Desde es punt de vista tècnit no han fet res en absolut; només política, política, i més política.
  Diuen que sí, però tot lo que mos conten de fotovoltàiques i eòliques, de moment i per un sistema “insular en antena” són romanços.
  Política, ideologies, reelecions, tot això no fa corrent.

Cercador |

resums any 2018


més contingut relacionat

El PP critica la lentitud d’Ajuntament i Consell per reprendre les obres del Parador d’Eivissa

Els populars critiquen que els Pressupostos Generals de l'Estat són molt negatius pels eivissencs

El Parlament aprova la tramitació de la llei de capitalitat de la ciutat d’Eivissa

Tots els grups parlamentaris a excepció de Més per Menorca donen suport a la proposició de llei perquè Vila sigui...

La delegada del Govern assegura que els PGE són els millors dels darrers 8 anys a les Illes

Les patronals PIMEM i CAEB, i CCOO critiquen les inversions de l'Estat

L’Ajuntament de Palma invertirà 758 mil euros en ajudes per rehabilitar barriades vulnerables

S'han acceptat 37 sol·licituds de Son Gotleu, Verge de Lluc i Camp Redó