X

Govern i Consell firmen el Pacte de l’aigua per reduir les fuites als municipis

L'objectiu és reduir el percentatge de pèrdues per davall del 17% en tres anys

19/01/2024

Alicia Torrandell Bennàssar

Govern i Consell de Mallorca han firmat aquest divendres el Pacte per l’Aigua, un conveni que té com a principal objectiu solucionar els problemes a les infraestructures d’aigua als municipis. L’Executiu autonòmic aportarà 14,3 milions d’euros, procedents de l’Impost de Turisme Sostenible, als quals s’han de sumar 5 milions més de fons propis de la institució insular.

En total, 19,3 milions d’euros, amb els quals el Consell posarà en marxa un seguit d’ajudes per als ajuntaments perquè puguin detectar i reparar fuites, així com millorar les infraestructures. Actualment, el 27% de l’aigua potable de Mallorca es perd per les fuites (un percentatge que a qualcuns municipis arriba fins al 60%), l’objectiu és reduir-lo per davall del 17% el 2027.

La presidenta del Govern, Marga Prohens, ha assegurat que aquest Pacte de l’Aigua es vol traslladar a totes les illes de l’arxipèlag. Per la seva part, el president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, ha assegurat que amb aquestes ajudes es podrà complir amb una reivindicació històrica dels ajuntaments.

19/01/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris