política

Govern i Estat acorden indemnitzar desclassificacions de sòl urbanitzable, si així ho preveu la Llei del Sòl del 2015

Aquesta mesura evita que el Decret de Mesures Urgents de Protecció del Territori arribi al Tribunal Constitucional


En els darrers dies el Govern i l’Estat han resolt diverses discrepàncies competencials que mantenien les dues administracions. D’aquesta manera, s’ha evitat acabar al Tribunal Constitucional. Una de les qüestions que s’han resolt té a veure amb el decret de mesures urgents de protecció del territori aprovat aquest estiu. Finalment, l’acord estableix que les desclassificacions del sòl urbanitzable, en determinats casos, sí que donaran lloc a una indemnització.

Els casos indemnitzables seran aquells en què la reclassificació en rústic de sòl urbanitzable afecti els drets i béns que ja establia la llei del sòl de 2015. L’Estat creu que amb l’acord és redueix la inseguretat jurídica que podria crear el decret del Govern.

D’altra banda, sobre la llei de reactivació econòmica aprovada el mes d’octubre, l’Estat considera que aquesta resol les discrepàncies que s’havien establert en relació amb la l’ampliació dels hotels, però no hi ha acord encara en altres punts de la llei que tenen a veure amb compres extraordinàries de material sanitari o amb la llei de residus.

Per exemple, la llei de reactivació econòmica permet la compra per la via d’emergència de material sanitari o de medicaments, al marge dels sistemes de contractació pública. També permet la mobilitat temporal del personal sanitari. L’Estat qüestiona, a més, una modificació de la llei de residus, que entre d’altres coses prohibeix la venda de begudes en envasos d’un sòl ús a edificis públics. Segons els director generag de Residus, Sebastià Sansó, “l’Estat no qüestiona el fons de la norma. I, a més, ja s’ha arribat a un preacord”.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Sergio Rodríguez Garí, nou coordinador de Vox Palma

Abans va pertànyer al PP de les Illes Balears

El Govern adverteix Europa del risc de monopoli que genera la compra d’Air Europa per part d’Iberia

Confia que s'obligui a una companyia a operar per garantir la lliure competència o es desvinculi Air Nostrum d'Iberia

Preacord amb Gesa-Endesa per canviar la reordenació de la segona línia de la façana marítima de Palma

"En lloc de pisos de 7 altures hi haurà un parc", ha explicat el roda de premsa el batle de...

Les Balears demanen rebre més vaccins per immunitzar la població abans de l’estiu

La consellera ha demanat al Ministeri que, "quan hi hagin vacunes a bastament", tingui en compte les comunitats més afectades...