X

El Govern estudia modificar el llindar i que més turistes s’hagin de fer la PCR per Setmana Santa

Ara mateix, les restriccions afecten les comunitats autònomes amb una incidència acumulada a 14 dies superior a 150 casos per cada 100.000 habitants

27/02/2021

El Govern estudia modificar el llindar i que més turistes s’hagin de fer la PCR per Setmana Santa

Turistes arribant a l'aeroport de Palma (Imatge d'arxiu)

El Govern estudia canviar les condicions pel que fa a control del trànsit de turistes a les Balears per Setmana Santa. Una de les opcions és davallar el llindar a partir del qual es demana una prova, de forma que més visitants estiguin obligats a fer-se una PCR. L’altra opció que el Govern té damunt la taula és tancar les Illes per Setmana Santa.

L’assessora tècnica del Govern per la Covid-19, Marga Frontera, admet que no és una garantia suficient demanar una PCR en origen i assegura que  s’haurien de revisar els valors d’incidència a partir dels quals es demana als turistes que venguin amb prova i, per ventura, davallar el llindar per augmentar el nivell de seguretat.

Ara mateix, les restriccions afecten les comunitats autònomes amb una incidència acumulada a 14 dies superior a 150 casos per cada 100.000 habitants. Un llindar que podria ser més baix. L’objectiu és no tornar a estar en una situació similar a la de principis d’any i també assegurar la vacunació. “En un moment en què som optimistes amb el desenvolupament de les vacunes, amb l’eficiència que estam demostrant, que és elevadíssima…posar en risc tot aquest procés perquè permetem que la transmissió de la malaltia sigui descontrolada i es puguin generar variants que escapin en aquestes vacunes és un perill que no podem assumir ara mateix”, assegura Marga Frontera.

La variant que més preocupa és la britànica. A les nostres illes té una presència del 40%. “És més contagiosa i probablement sigui més letal”, diu l’assessora tècnica del Govern.

Amb vista a la temporada d’estiu tot són hipòtesis. La vacunació posa una mica de llum al camí. Però algunes restriccions continuaran entre nosaltres un temps més: la mascareta i la distància de seguretat.

27/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris