política

El Govern vol afavorir l’ús dels espais a l’aire lliure i evitar activitats en espais tancats

A partir de dissabte, es reobren els parcs infantils a Mallorca, es podran tornar a organitzar fires i obren de nou les 37 àrees recreatives gestionades per l'Ibanat


Els parcs infantils dels municipis de Mallorca podran reobrir a partir d’aquest dissabte. Són els parcs que es varen tancar com a mesura de contenció de la COVID-19 coincidint amb l’inici del curs escolar. Segons ha informat el Govern en una nota de premsa, els ajuntaments que obrin aquestes instal·lacions hauran de recuperar els protocols de neteja que tenien abans que es tancassin i l’horari d’obertura serà entre les 07.00 fins les 21.00 hores.

La mesura, que ja s’aplica a Formentera i Menorca, forma part, segons la nota, “d’un conjunt de disposicions que es començaran a aplicar a partir de dissabte a Mallorca”, atesa la situació epidemiològica i “dins l’estratègia per afavorir l’ús dels espais a l’aire lliure i evitar tant com sigui possible les activitats en espais tancats”.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha tractat les mesures aquest dimarts horabaixa amb representants del Consell de Mallorca i batles i batlesses dels ajuntaments de l’illa, entre d’altres representants, i ha estat acompanyada de l’assessora del Govern per a la desescalada Marga Frontera i el director general de Cooperació Local, Francesc Miralles. Armengol ha aprofitat la trobada per videoconferència per oferir la col·laboració del Govern perquè les entitats locals s’impliquin en aquesta estratègia amb mesures pròpies.

“Es tracta d’aprofitar millor els espais a l’aire lliure i al carrer i, al mateix temps, potenciar-hi activitats que fins ara es feien a interiors”, ha explicat Armengol als batles la qual ha remarcat que per fer-ho “s’ha de prioritzar l’ús d’espais a l’aire lliure per realitzar-hi activitats i les administracions han de portar a terme les actuacions necessàries per promocionar i facilitar l’ús dels espais a l’aire lliure per part de la ciutadania”.

La reobertura dels parcs infantils coincidirà amb la dels locals privats d’oci infantil i amb el permís per a la instal·lació d’atraccions de fira.

El Govern aprofitarà també per reobrir aquest dissabte les 37 àrees recreatives gestionades per l’Ibanat, dins la mateixa estratègia d’afavorir les activitats en els espais a l’aire lliure.

Finalment, una altra de les qüestions tractades durant la trobada ha estat que es podran tornar a organitzar fires, en les mateixes condicions i restriccions que els mercats ambulants. Els ajuntaments hauran d’assegurar la presència dels dispositius i les mesures de prevenció adequades per evitar que es formin aglomeracions.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Cirer afirma no haver tingut coneixement de casos d’explotació de menors tutelades

La coordinadora de Menors destaca que els abusos sexuals es donaven en l'àmbit familiar

L’Ajuntament de Sant Lluís demana a Costes fer-se càrrec de molls i rampes d’Alcaufar per arranjar desperfectes

Els usuaris de les casetes de vorera fa anys que reclamen que algú es faci càrrec de reparar els danys...

Primer ple a Sant Josep sense Josep Marí Ribas

Es preveu que el ple d'investidura d'Ángel Luís Guerrero es celebri divendres de la setmana que ve

La batlessa de Sant Lluïs condiciona la compra de Sa Tanca a l’acord de tots els grups municipal

L'oposició demana un ple extraordinari per recollir més informació del projecte finançat amb l'Impost de Turusme Sostenible