X

Balears vol estendre el passaport Covid a pubs, bars de copes i restaurants amb interiors per més de 50 persones

El Govern ja ha aprovat la mesura, que el TSJIB haurà de decidir si l'avala

29/11/2021

Balears vol estendre el passaport Covid a pubs, bars de copes i restaurants amb interiors per més de 50 persones


On i com sol·licitar el Certificat Covid?

El Govern de les Illes estendrà el passaport Covid a restaurants amb una cabuda superior de 50 persones als interiors i a qualsevol celebració de més de 50 persones on es mengi o es consumeixi alcohol i a la resta de l’oci nocturn. El document s’ampliarà així més enllà de discoteques i residències, on ja és necessari fins ara. En espera de l’autorització del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB), serà necessari presentar el certificat de vacunació o un test negatiu de covid a partir d’aquest divendres.

El requeriment s’imposarà en funció dels nivells de cada illa. En el nivell 2, es demanarà també a allotjaments compartits com albergs, refugis i habitacions compartides. Si la incidència empitjora, en el nivell 3, es demanarà a gimnasos, cinemes i circs amb carpa.

La Conselleria de Salut està treballant en una web perquè els propietaris i personal de la restauració puguin verificar els certificats Covid. “Mentrestant, ho hauran de fer com ho fan les discoteques”, ha explicat en roda de premsa el portaveu del Govern, Iago Negueruela, sense concretar bé les multes per incompliment de la normativa.

A continuació es detallen les noves mesures d’alerta sanitària.

En el nivell d’alerta sanitària 1 o superior, s’exigirà el certificat COVID per accedir als establiments i esdeveniments següents:
— Discoteques, sales de festa i/o sales de ball.
— Establiments o locals on es duguin a terme celebracions amb participació de més de 50 persones i a les quals es prestin activitats de restauració o ball.
— Bars de copes o cafès concert i pubs.
— Establiments de restauració amb cabuda interior per a més de 50 persones, incloent els espais amb servei de restauració ubicats en allotjaments turístics, instal·lacions esportives, centres recreatius per a gent gran i locals de jocs i apostes.

En el nivell d’alerta sanitària 2 o superior, s’afegirà l’ús del certificat COVID per accedir als establiments següents:
— Refugis, hostals, albergs i altres establiments turístics, independentment de la seva denominació, amb habitacions d’ús compartit.

En el nivell d’alerta sanitària 3 o superior, s’inclourà l’exigència de certificat COVID en els àmbits següents:
— Cinemes, circs de carpa i altres establiments on es duguin a terme activitats culturals, si es permet el consum d’aliments i/o begudes.
— Gimnasos i altres instal·lacions on es duguin a terme activitats pròpies de sales de musculació i activitats dirigides.
— Acadèmies de ball.

29/11/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT