X

Gradual, asimètrica i coordinada: així serà la desescalada del confinament

No hi haurà un calendari fix. El país s'obrirà en funció de l'evolució del virus

26/04/2020

Gradual, asimètrica i coordinada: així serà la desescalada del confinament

“Gradual, asimètrica i coordinada”: són els adjectius que ha emprat el president del Govern central Pedro Sánchez en la seva conferència de premsa de dissabte per descriure com serà la desescalada del confinament. “No avançarem tots a la mateixa velocitat, però sí que ho farem amb les mateixes regles”.

La desescalada serà per territoris, però coordinada pel Govern central. No hi haurà un calendari fix: el país s’obrirà en funció de l’evolució del virus. “Totes les activitats es recuperaran per etapes i sota condicions i limitacions que variaran amb cada avenç successiu que anem fent”, ha dit Sánchez.

Dimarts, quan el Consell de Ministres aprovi el pla de desconfinament progressiu, se n’anunciaran més detalls. Sánchez avança que la capacitat de resposta dels sistemes de salut a nous brots de COVID-19 tendrà una importància cabdal. “No només serà el nombre de contagis diaris que ens permetran calibrar quina és la desescalada a un territori o a un altre. Seran qüestions com el grau d’ocupació de les UCIs, el grau de fortalesa dels sistemes de salut pública a cada una de les comunitats autònomes i també l’atenció primària”.

Mentre que es perfila aquest desconfinament gradual per territoris, Sánchez anuncia un nou alleugeriment del confinament: si el virus segueix remetent, a partir de dia dos de maig es permetrà a passejar.

Una de les qüestions fonamentals, diu el president, del pla de desconfinament progressiu serà el control de les fronteres. Així i tot, assegura que s’hauran de trobar solucions per recuperar el turisme, però avisa que encara queda molt per arribar a aquest escenari d’impuls del sector.


Illa i Simón lliuren un informe amb una “estratègia de transició” per a la desescalada

26/04/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris