Un iot de 64 metres d’eslora encalla a una seca des Pujols, a Formentera
La propietat creu que no té danys estructurals i la vol extreure amb maniobres d'arrossegament

L'artista emergent Paula Solà exhibeix la seva sèrie Empremta Prehistòrica a l'Espai Cultural Climent Garau de Bunyola
Tot torna. Fins i tot, l’art de la prehistòria. Les pintures rupestres de les coves d’Altamira, a Cantàbria, poden servir d’inspiració. Però també elements més nostrats, com els ‘bous de Costitx’, un símbol de la cultura talaiòtica a Mallorca que encara a dia d’avui són propietat del Museu Arqueològic Nacional.
La palmanyolina Paula Solà, fa dialogar la prehistòria i el temps, a la seva primera exposició. Va començar treballant els elements de les pintures rupestres, però més endavant va començar a desenvolupar una obra que tractava la natura per mitjà d’elements “que es desenvolupen amb el pas del temps, com les esquerdes o les estalactites”, explica l’artista emergent. S’ha inspirat en espais tan emblemàtics com les Coves del Drach o la Cova Tancada, a Alcúdia.
L’exposició ‘Empremta prehistòrica’ reivindica el gravat com una tècnica ancestral. S’ha de tenir en compte que s’han trobat inscripcions tallades en ossos que daten de fa més de 120 mil anys. Partint d’aquesta idea, Paula Solà utilitza diferents tècniques de gravat contemporànies per realitzar les seves obres, com aiguaforts, aiguatintes, mezzotintos i gravats xilogràfics.
La primitivitat de l’art i el pas del temps han deixat una empremta prehistòrica en el nostre present. Ho podeu descobrir fins dijous, a l’Espai Cultural Climent Garau de Bunyola.
La propietat creu que no té danys estructurals i la vol extreure amb maniobres d'arrossegament
Segons assenyalen, la infraestructura condiciona el creixement d'un sector amb demanda, diuen, d'aquestes embarcacions recreatives de grans dimensions