menorca

El grup Iberia operarà en monopoli les principals rutes de Menorca

La Plataforma Transport Aeri Ofega Menorca assegura que amb la compra d'Air Europa es reduiran les freqüències

Imatge d'arxiu.


La connectivitat aèria de Menorca queda en mans d’Iberia de manera exclusiva. L’aerolínia operarà en règim de monopoli totes les rutes estatals amb origen l’Aeroport de Menorca, amb l’excepció de la línia que cobreix Ryanair amb València.

Una situació a la qual s’ha arribat després que el grup IAG, matriu d’Iberia, hagi anunciat la compra d’Air Europa. Una operació de 1.000 milions d’euros que es farà efectiva el segon semestre de l’any que ve i els diners s’abonaran en efectiu.

Així doncs, Iberia i les seves filials operaran en exclusiva les principals rutes. Joan Enric Vilardell, de la Plataforma el Transport Aeri Ofega Menorca lamenta a IB3 Ràdio la “demanda esclava” que pateixen els menorquins, “que es veuen obligats a complir les condicions imposades per Iberia”.

A la ruta amb Palma, fins ara hi havia competència entre Air Nostrum i Air Europa. Ara totes dues són de la mateixa propietat. Fons d’Iberia asseguren que es mantindrà la competència almanco els pròxims mesos, fins que es faci efectiva la compra. Per a la Plataforma, la principal conseqüència serà una reducció de les freqüències, però no s’incrementaran les tarifes perquè estan regulades.

També està en condicions reglades la ruta amb Madrid, que ja opera en solitari una de les filials del grup, Air Nostrum. Amb Barcelona, Vueling exerceix en règim de monopoli en temporada baixa. L’aerolínia pertany al mateix grup empresarial. Per fugir de la dependència d’un sol grup empresarial, Vilardell proposa declarar com a servei públic, les rutes amb Barcelona (que representa el 60% de tot el passatge) i València.

L’única que escapa a la influència d’Iberia és Ryanair, que enguany per primera vegada ha programat dos vols setmanals amb València a l’hivern.

Més informació
IAG adquireix Air Europa a Globalia per 1.000 milions d’euros

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Accidents i retencions a les carreteres de Menorca a causa de la Dana

Els bombers rescaten un grup de ciclistes i una dona atrapada dins el seu vehicle a Cala Pilar

Les pluges desborden el torrent de Son Granot i aneguen cases i naus industrials a Ferreries

L'Ajuntament demanarà la declaració de zona catastròfica

El Llatzaret acull una nova edició de l’Escola de Salut Pública de Menorca centrada en els reptes de la post pandèmia

L'acció comunitària en salut centra un dels sis cursos presencials que s'hi celebren

Mitja dotzena de cavalls menorquins queden atrapats enmig de la tempesta

Els bombers i el llacer municipal han pogut rescatar la majoria d’animals, però d’altres han mort i han estat arrossegats...