X

Un grup de mallorquins queden atrapats al Marroc després del tancament aeri

Iberia ha anunciat que retornarà els espanyols que han quedat atrapats al país

30/11/2021

Un grup de mallorquins queden atrapats al Marroc després del tancament aeri

Un grup de mallorquins ha quedat atrapat al Marràqueix després del tancament de fronteres adoptat pel govern alauí amb l’objectiu de frenar la difusió de la variant òmicron. En el vídeo que acompanya aquesta informació es pot observar un grup d’ells a la delegació consular espanyola a la ciutat marroquina, amb la consegüent tensió motivada pel fet que no tenguin cap opció oficial de sortir, per ara, del país.

Una de les atrapades és la santanyinera Antònia Perelló. “Nosaltres teníem el vol per avui dimarts a l’horabaixa”, explica, “hem anat al consolat espanyol a Marràqueix i hi hem deixat el passaport, però ningú no sap res, no tenen cap notícia i les companyies aèries no ens donen solució”. Segons Perelló, l’única opció és “que el govern aconsegueixi repatriar-nos”.

Aquest grup de mallorquins s’ha posat en contacte amb d’altres espanyols i han format un grup de whatsapp d’unes 400 persones. Demanen ajut a les institucions per iniciar la repatriació. En aquest sentit, la batlessa de Santanyí, Maria Pons, s’hauria posat en contacte amb la delegació del govern central per mirar de trobar una solució coordinada.

Iberia retornarà els espanyols

Paral·lelament a la petició d’ajut, l’aerolínia Iberia ha anunciat que fletarà avions a Espanya per retornar els espanyols que han quedat atrapats al Marroc. Segons ha publicat l’aerolínia al seu web, Iberia, en col·laboració amb l’ambaixada espanyola al Marroc, ha demanat operar de l’aeroport de Casablanca al de Madrid els dies 2, 4, 7, 9 i 11 de desembre. Els clients interessats poden contactar amb Iberia al Marroc +212 520 426 053 o en call center 900 111 500 o des de fora d’Espanya +34 91 523 6568.

Mesures del govern marroquí per frenar l’avanç d’ómicron

L’anunci arriba després que el Govern de Rabat hagi pres la decisió de tancar de moment durant quinze dies les fronteres davant l’amenaça de la variant òmicron, de la qual s’investiga la velocitat de contagi i la resistència a les vacunes, un extrem que a hores d’ara roman sense provar.

30/11/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris