X

Ha mort Antoni Marí Calbet, expresident del Consell d’Eivissa i Formentera

Ha finat a 92 anys a casa seva i rodejat dels seus familiars

23/11/2023

Ha mort Antoni Marí Calbet, expresident del Consell d’Eivissa i Formentera

Antoni Marí Calbet, expresident del Consell d’Eivissa i Formentera  i exdiputat així com metge de professió, ha mort anit a 92 anys a casa seva i rodejat dels seus familiars. Calbet va presidir el Consell insular d’Eivissa i Formentera durant tres mandats amb el PP. Sempre va defensar els interessos dels ciutadans pitiüsos, encara que fos contra l’opinió del seu propi partit.

Es dona la circumstància que el 2019 va morir el seu germà, i aquest mateix any també van morir la seva dona Marysse Renneson i la seva filla Virginia, exalcadessa de Vila, un fet que va deteriorar molt la seva salut. Per la seva llarga trajectòria política i humana li van atorgar el 2004 la Medalla d’Or del Consell d’Eivissa i Formentera i, tres anys després, el Premi Ramon Llull del Govern. També va rebre la Medalla d’Or de Vila.

El president del Consell d’Eivissa, Vicent Marí, ha enviat un missatge de condol a través del seu compte a X: “Molt trist per la pèrdua d’un home volgut i que tenia Eivissa i els eivissencs sempre en el cor. La seva dedicació, el seu exemple i força han estat i seran un referent que recordaré amb afecte”.

També els socialistes d’Eivissa han enviat un missatge de condol per a la família, “amics i al Partit Popular d’Eivissa”:

Del món sanitari, el Col·legi de Metges de Balears també ha lamentat “profundament” la mort del metge, que va obtenir la medalla al mèrit col·legial per la seva trajectòria:

El Consell d’Eivissa ha decretat tres dies de dol oficial i demà dissabte el saló de plens de la institució acollirà la capella ardent de 10 hores a 12:45 hores.

Era metge de professió i durant quasi una dècada en va exercir al Congo. La seva arribada a la política no va ser fins a l’any 79 i, finalment, l’any 87 va ser elegit president del Consell d’Eivissa i Formentera, institució que va presidir durant 3 legislatures. Antoni Marí Valbet es va distingir per defensar sempre els interessos de les Pitiüses. Des del Consell, però també com a diputat al Parlament de les Illes

L’Hospital Insular, la residència de Cas Serres o el Recinte Firal són algunes de les obres aixecades durant la seva presidència. Per la seva llarga trajectòria política i humana va rebre el 2004 la Medalla d’Or del Consell d’Eivissa i Formentera, i tres anys després, el Premi Ramon Llull del Govern balear. La mort també enguany de la seva dona Marysse Renneson i la seva filla Virginia, exalcadessa de Vila, varen tenir un fort impacte en el veterà expresident i varen deteriorar la seva salut. Avui i durant tres dies les banderes dels edificis del Consell d’Eivissa onejaran a mitja asta.

Notícies relacionades >

23/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT