media

Mor Miquel Vidal, referent del periodisme esportiu a les Illes Balears

Entrevistes amb cracks mundials i cobrir 6 mundials de futbol són algunes de les fites d'aquest conseller que va ser un dels fundadors d'AS


Era, com diria el seu amic Jose Maria García, un contador de coses. La dècada dels 60 la començà amb les seves primeres incursions en el periodisme a Mallorca, que inclou la singular aventura d’una volta a l’illa en camell, juntament amb el pintor Gustavo Peñalver.

Però al seu cor bategava una vocació clara: la informació esportiva. I per fer possible el somni es traslladà a Madrid, on es convertirà en una de les pedres fundacionals del diari AS. En aquesta capçalera forjarà un estil propi, especialment visible en les entrevistes a tòtems esportius de totes les disciplines. Descobrir els angles desconeguts d’aquests gegants serà una de les conquestes de Vidal, present a 6 mundials de futbol i 4 Eurocopes, entre altres grans esdeveniments. Cada paraula era el fil conductor d’històries que el periodista de Consell relatarà a una bibliografia àmplia que s’ha perllongat fins al darrer moment. Tampoc no faltava a la seva cita amb els lectors d’Ultima Hora i amb aquesta casa va ser col·laborador i assessor a l’hora de fer diversos documentals. Una font inesgotable de saviesa i anècdotes, punt de referència de les generacions posteriors que a Balears s’han dedicat al periodisme esportiu. Acomiadam Miquel Vidal, però no el seu llegat, que serà etern. Descansi en pau.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

L’esperit de Sant Antoni a IB3

S'ha preparat una programació especial per mantenir viu el sentiment d’aquestes festes

Victòria Maldi presentarà el programa ‘Jo en sé + que tu, en família’

Una versió del concurs "Jo en sé més que tu" per guanyar premis en família que arribaran als 10 mil...

IB3 retransmet l’arribada a les Illes dels reis d’Orient

Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran a Palma a partir de les 18.30 hores del capvespre

Els alumnes en temps de pandèmia, a anàlisi a IB3

Dilluns a les 22.15 h, IB3 estrena el documental Bombolles i quadrats, que s'ha endinsat en la relació dels joves...