La I Cursa Son Espases va viure la proesa d'un corredor que ha commogut a molta gent perquè una voluntària d'Eladi Homs a la prova ho ha compartit al Twitter, que ja supera els 9.500 retuits
Arribada a la meta del corredor Miquel Àngel a la I Cursa Son Espases el passat diumenge, que s'ha convertit en una història viral. Fotografia feta per la seva dona
17Diumenge es va viure la I Cursa Son Espases en la qual van córrer un total de 655 participants. Un gran èxit de corredors que varen voler mostrar la seva solidaritat en aquesta cursa benèfica, a més de fer equip entre els professionals de l’Hospital i incrementar la vida saludable entre els ciutadans en general. Tots els corredors que arribaven a meta s’endugueren una medalla d’agraïment.
Però de tot allò que va ocórrer a la Cursa, el que més va commocionar va ser la història de Miquel Àngel, i tot perquè la seva proesa ha estat difosa pel Twitter d’una voluntària que ajudava en l’organització de la prova i ja ha estat viral amb més de 9.500 retuits:
Mar era al guarda-roba de la Cursa just a la línia de meta. Quan ja havien passat gairebé 10 minuts des del darrer corredor que havia travessat la línia d’arribada, amb les seves companyes varen començar a recollir les diferents parades que hi havien muntades de l’organització que donaven servei als participants. Fou aleshores, quan una dona es va acostar a Mar per demanar-li que esperassin perquè el seu marit encara corria. La dona es deia Susi i va demanar-los si podien guardar-li una medalla al seu home. Mar i els seus companys van demanar a megafonia que avisassin que hi havia aquest darrer corredor, perquè el públic assistent i membres de l’organització n’estiguessin assabentats. Al cap d’uns minuts, en els darrers metres per arribar a la meta, es va poder veure Miquel Àngel des d’un revolt, però no venia tot sol. Venia acompanyat amb cinc voluntaris més, quatre al·lotes i un al·lot, que li donaven ànims i suport. En aquell moment, els qui l’esperaven a la línia de meta varen començar a cridar el seu nom i posaren, fins i tot, la cinta que dona la victòria al guanyador. Miquel Àngel, finalment, va arribar amb una cara somrient i ben content de la gesta que havia fet. D’entre els qui l’acompanyava en els darrers metres, hi havia na Maria.
Escolta aquí el testimoni de Miquel Àngel i Mar a l’Informatiu Matí d’IB3 Ràdio
Maria feia de voluntària, com na Mar -ambdues membres de l’Agrupament Escolta Eladi Homs de Palma-, però li va tocar la darrera parada que dona fruita i aigua als corredors abans de la meta. Quan na Maria i les seves companyes van creure que ja havien passat tots els corredors, van decidir començar a endreçar la parada i recollir-ho tot per anar fins a la meta, on era la resta de l’organització. 10 minuts després, varen poder veure un darrer corredor que, amb ritme lent però sense aturar, seguia la cursa per arribar al final. Na Maria va animar-lo, sorpresa perquè no pensava trobar-se amb cap corredor més. Va veure a l’etiqueta identificativa que es deia Miquel Àngel, però quan va veure el seu dorsal va voler unir-se ella i totes les seves companyes per acompanyar-lo fins a la final. Aquell dorsal deia: “Jo corr pel meu donant”.
En Miquel Àngel va patir un trasplantament. I en aquesta cursa, tot i que ell sabia que no podria arribar el primer, va voler participar-hi i dedicar-la al seu donant. Però, gràcies a la seva dona Susi que va avisar l’organització i també els voluntaris, participants i públic en general que el varen animar, Miquel Àngel va aconseguir ser el protagonista de la jornada.
Na Mar va compartir aquesta història en filera de tuits perquè Miquel Àngel “va demostrar moltíssima superació”. Na Mar sent que a les xarxes socials “és queixar-se tothora” i per això va decidir difondre curosament la seva experiència perquè això “no podia ser motiu de conflicte per a ningú”. I en efecte ho ha aconseguit, perquè ja ha rebut més de 9.500 retuits i 13.000 ‘m’agrada’. Mar espera que aquesta història serveixi per conscienciar de la importància de la donació d’òrgans:
Espero que la repercusión que ha tenido este hilo sirva para concienciar sobre la importancia de la donación de órganos y de esta manera muchas más personas puedan vivir experiencias y momentos como los de ayer ❤️ https://t.co/evXbYf56Ma
— mar ✨ (@saus_m) 26 de febrer de 2018
Va obrir fa més de 4 dècades, amb el seu tancament denuncien que Formentera perd la seva essència