SOCIETAT

Hortense entra amb força a les Balears i deixa centenars d’incidents a Palma, Petra i Manacor

Una dona de 49 anys, ferida greu per la caiguda de la coberta d'un establiment d'autorentat a Palma més info
Una dona ferida greu i 320 incidents a totes les Illes a causa de la borrasca Hortense

A Palma les fortes ratxes de vent han fet volar la coberta d’aquest establiment d’autorentat del polígon de Can Valero de Palma, ferint de gravetat una dona de 49 anys.Es troba ingressada a l’Hospital de Son Espases en estat greu.

L’esclafit, que ha durat pocs minuts, ha estat especialment intens al carrer dels Pins de Can Pastilla, a Palma. L’arbrat de les voravies ha caigut damunt la calçada i ha impedit totalment el pas dels vehicles.

A conseqüència, alguns veïnats han quedat sense llum. A Mallorca, segons Endesa, aquest divendres matí han estat 30.000 els usuaris afectats. De fet, encara fan feina per solucionar 25 incidències que afecten 10.200 clients de Mallorca.

El servei d’emergències de l’112 ha gestionat centenars d’incidents a derivats de la caiguda d’arbres i despreniments de façanes d’edificis, com la cornisa d’un edifici, al carrer de Dezcallar i Net de Palma, que ha caigut damunt un cotxe.

Al Passeig Marítim de Palma han caigut diverses palmeres, xiprers i pins. A l’aeroport s’han registrat ratxes de vent de fins a 130 km/h un registre rècord, mai vist fins ara.

10 HABITATGES DESALLOTJATS AL TORO:

La borrasca Hortense també ha causat danys importants al Toro, a Calvià. L’esclafit ha aixecat la teulada de tres edificis i ha pegat damunt tres restaurants de la planta de baix. S’han desallotjat 10 habitatges i la policia ha precintat els immobles. Aquest divendres, no podran dormir a casa seva.

TRES ALUMNES DE MANACOR FERITS LLEUS:

L’esclafit també ha aixecat el sostre de l’escola CEPA Llevant de Manacor, que ha pegat al pati. Tres alumnes, que feien un examen, han resultat ferits de caràcter lleu. El centre s’ha hagut d’evacuar. I a Petra també han hagut de precintar el poliesportiu. El vent se n’ha enduit el sostre.

El Consell de Mallorca ha hagut d’atendre 60 incidències a les carreteres. No només per arbres, també han caigut senyals i cablejat. Una de les vies més afectades ha estat la carretera de Bunyola, que no s’ha obert al trànsit fins a les tres de l’horabaixa. En aquests moments, encara roman tancada la carretera de Calvià a Estellencs. Els operaris reprendran la feina dissabte dematí. Al Coll de Sa Creu i a Artà, la carretera de l’ermita de Betlem també han estat impracticables durant gran part de l’horabaixa.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |