IB3+Televisi%C3%B3+estrena+%26apos%3BDoc+Doc%26apos%3B%3A+els+secrets+del+cinema+documental+balear%2C+al+descobert

23 01 2025

IB3 Televisió estrena ‘Doc Doc’: els secrets del cinema documental balear, al descobert

Comença amb ‘La cinta perduda de Villaronga’, Premi Ciutat de Palma 2024, produït per IB3

IB3 Televisió estrena “Doc Doc” un nou programa sobre el fascinant univers del documental creat a les Illes Balears per oferir una mirada única a través dels seus creadors i les seves obres més destacades. Comença divendres, dia 24, a les 22.30 hores amb “La cinta perduda de Villaronga“, documental produït per IB3 que acaba de rebre el Premi Ciutat de Palma Maria Forteza d’audiovisuals 2024.

Cada divendres a les 22.30 hores, “Doc Doc” oferirà als espectadors l’oportunitat d’apropar-se als millors documentals produïts recentment a les Illes Balears. Després de cada emissió, tendrà lloc un col·loqui, conduït pel presentador Xavi Garcia, amb els protagonistes, els guionistes, els muntadors, els directors i els productors de les pel·lícules presentades. “Doc Doc” és una finestra al talent i la creativitat dels nostres creadors audiovisuals, una oportunitat única per conèixer els reptes i les històries darrere de cada producció.

Aquestes converses aprofundeixen en temes com el turisme, la història del cinema, les noves masculinitats, les guerres mundials, el panorama musical de les Illes i molts altres aspectes fascinants, alhora que revelen els secrets i curiositats darrere la creació d’aquests documentals.

‘La cinta perduda de Villaronga’

El primer programa de la sèrie oferirà el documental produït per IB3 “La cinta perduda de Villaronga“, dirigit per Joan Bover i Cati Moyà, un homenatge fascinant al mestre Agustí Villaronga, seguit del col·loqui amb els seus directors i la seva protagonista. Acaba de rebre el Premi Ciutat de Palma Maria Forteza d’audiovisuals 2024.

Els següents episodis presentaran títols com «Els ulls s’aturen de créixer” de Javier G. Lerin , “Pinzells i baquetes” de Rubén Capilla i Angie Vallori, “Hotel 1000” de Cesc Mulet, “Signes a l’arena. Mallorca 1983” també de Mulet i J. Antonio Forés, “Eivissa, història d’una marca” de Ana Mateos, i “Maria i la pel·lícula oblidada” de Núria Abad i Marta Hierro, L’home més perillós d’Europa de Pablo Azorín i Nofre Moyà i “La càrrega” de Miguel Eek.