X

Iberia xifra en un 14,2% el seguiment del segon dia de la vaga dels treballadors de handling

La jornada ha arrencat amb normalitat, amb una puntualitat del 80% fins a les 09.30 hores

06/01/2024

Iberia xifra en un 14,2%25 el seguiment del segon dia de la vaga dels treballadors de handling

Iberia ha xifrat en 14,2% de mitjana el seguiment del segon dia de vaga del personal de serveis de terra en els aeroports espanyols fins a les 13.00 hores que, ha dit, ha arrencat amb normalitat, amb una puntualitat del 80% fins a les 13.00 h.

“Un dia més, es compleixen els serveis mínims i, entre els treballadors sense carta de serveis mínims, el seguiment de la vaga és del 14,2% de mitjana”, assenyala la companyia aquest dissabte en un comunicat de premsa. Iberia indica que la dada de seguiment es calcula tenint en compte els treballadors sense carta de serveis mínims i que no cursen baixes per malaltia, és a dir, aquells l’absència dels quals està motivada per la vaga. La companyia aèria també detalla que la puntualitat fins a les 09.30 d’aquest dissabte era del 80% en tota la xarxa.

Així mateix, detalla que les maletes que no van poder ser carregades divendres passat al matí en els vols de Bilbao, van viatjar per carretera a la tarda i ja estan totes regularitzades. Els equipatges de Barcelona ho van fer en vols posteriors i la majoria també estan regularitzats i rumb als seus destins finals. Finalment, Ibèria ha agraït “la comprensió i la paciència a tots els seus clients, tant passatgers com aerolínies a les quals presta servei Ibèria Airport Services”, i demana disculpes “per les molèsties que els està causant la vaga convocada pels sindicats”.

La vaga ha estat convocada per UGT, CCOO, USO i Comitè Interempresas des d’aquest divendres fins al 8 de gener i ha suposat la cancel·lació de 444 vols de les aerolínies del grup Iberia, afectant més de 45.600 passatgers.

No obstant això, l’atur podrà afectar l’operativa de gairebé un centenar d’aerolínies a les quals Iberia Airport Services presta servei en els aeroports d’Aena, en unes dates que coincideixen amb la festivitat dels Reis d’Orient i l’operació retorn de les vacances de Nadal.

Per això, Aena ha demanat als passatgers que viatgin fins al dilluns que comprovin l’estat dels seus vols abans d’acudir a l’aeroport, davant les possibles incidències.

Iberia ha recordat, per part seva, que segueix “oberta al diàleg”, encara que ha reconegut les “importants diferències” entre les parts.

Notícies relacionades >

06/01/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT