societat

Impuls al transport en bicicleta durant la desescalada

El govern central ha demanat als ajuntaments que n'incentivin l'ús als seus municipis

Impuls+al+transport+en+bicicleta+durant+la+desescalada

Reduir la velocitat màxima dins el nucli urbà a 30 km/h, ampliar les zones per a ciclistes i crear aparcaments segurs per a bicicletes. Són qualcunes de les propostes que el govern central ha fet arribar als ajuntaments perquè impulsin l’ús de la bicicleta durant la desescalada de la crisi sanitària.

La bicicleta permetria descongestionar el tràfic i el transport públic i, a més, facilita la distància interpersonal. Una aposta que els ajuntaments de les Illes veuen amb bons ulls. El president de la Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB), Antoni Salas, ha recordat que antigament anar a peu o en bicicleta era freqüent i troba que aquest hàbit s’ha de recuperar. En aquest sentit, creu que les recomanacions del Govern central són encertades i es poden adaptar a les particularitats de cada municipi de les illes.

 

Un sistema de bibicleta compartida

Una de les recomanacions per als municipis de més de 5.000 habitants és la creació de sistemes de bicicleta pública compartida. Es tracta de serveis com el Bicipalma, que precisament avui ha reprès l’activitat després d’estar un mes i mig aturat. El regidor de Mobilitat de Cort, Xisco Dalmau, ha recalcat que l’ús de la bicicleta és un “aliat” contra el coronavirus que, a més, possibilita el “distanciament social”.

Tant les bicicletes, com les estacions, es desinfectaran diàriament. Els usuaris només poden fer desplaçaments per anar a la feina o accedir als serveis bàsics i és obligatori emprar guants com a mesura de seguretat.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Educació preveu més tutories presencials i obrir les escoletes del Govern durant la fase 3

El conseller d'Educació, Martí March, ha comparegut al Parlament per explicar com serà la desescalada educativa

El projecte de l’hospital de Felanitx estarà acabat abans que finalitzi l’any

L'any 2023- 2024, el batle del municipi, preveu que el centre ja sigui una realitat

La siutació a les UCI evoluciona positivament

Hi ha 25 pacients en total arreu de les Illes