X

Imputen el patró de barca per l’atropellament mortal d’una turista a Artà

L'accident nàutic es va produir el passat 18 de juny

28/06/2023

Imputen el patró de barca per l’atropellament mortal d’una turista a Artà

La barca involucrada en l'accident és un xàrter que es lloga amb patró per fer excursions per la mar des del port de Can Picafort.

La Guàrdia Civil ha imputat amb el delicte d’homicidi imprudent el patró de l’embarcació que va atropellar una dona que estava nedant a Artà, en aigües de s’Arenalet d’Albarca, el 18 de juny passat, i que li causà la mort. Segons ha informat en un comunicat, la víctima estava amb dues amigues en una embarcació que havien llogat per  passar el dia en la mar. No obstant això, devers el migdia, quan es disposaven a abandonar el lloc en el qual es trobaven fondejades, el patró va iniciar la maniobra d’hissat de l’àncora i, a continuació, la maniobra de cap enrere, sense assegurar-se que no hi hagués ningú en l’aigua, per la qual cosa va passar per sobre de la jove a la qual va atropellar causant-li ferides per tot el seu cos que li van causar la mort.

La barca involucrada en l’accident és un xàrter que es lloga amb patró per fer excursions per la mar des del port de Can Picafort. Fa uns 8 metres d’eslora i, segons les empreses que hi operen, feia poques sortides.

Després de la investigació oberta pel Servei Marítim de la Guàrdia Civil, es considera la possibilitat que el patró actués de manera temerària, en realitzar una maniobra antireglamentària que va ocasionar l’accident, que va tenir com a conseqüència la mort de la dona que, en aquell moment, es trobava a l’aigua en la part de popa de l’embarcació. A més, el patró mancava de la titulació exigible per desenvolupar l’activitat que feia, ja que la normativa actual obliga els patrons que transportin persones com a passatge i n’han de tenir la titulació professional, cosa que és insuficient amb la titulació de Patró d’Esbarjo.

La Guàrdia Civil aconsella a totes les persones que surtin a la mar el compliment de totes les normes, sobretot les que garanteixen la seguretat de les persones, per evitar accidents d’aquesta classe.

Notícies relacionades >

28/06/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT