societat

Inaugurada la Cimera pel Clima amb presència balear

En representació de les Illes, hi ha el vicepresident del Govern i conseller de Transició Energètica, Juan Pedro Yllanes, i el Director General d'Energia, Aitor Urresti.

Inaugurada+la+Cimera+pel+Clima+amb+pres%C3%A8ncia+balear

La cimera del clima de les Nacions Unides ha reunit a Madrid 51 caps d’Estat i de Govern de diferents països per a la seva inauguració. Representants dels principals partits espanyols i diversos ministres de l’executiu de Pedro Sánchez també han estat presents a l’acte d’inauguració de la trobada. El president en funcions també ha mantingut una reunió amb una quinzena de mandataris de la Unió Europea i té previst mantenir diverses trobades bilaterals.

Damunt la taula, una qüestió cabdal: impulsar l’acció mundial contra l’emergència climàtica. Hi participen 25.000 persones i 200 països. El focus d’aquesta cita està centrat en la importància que els territoris signants es comprometin a augmentar l’ambició climàtica, incrementant les contribucions a la reducció de CO2. En representació de les Illes, hi ha el vicepresident del Govern i conseller de Transició Energètica, Juan Pedro Yllanes, i el Director General d’Energia, Aitor Urresti.

Durant dues setmanes es posaran damunt la taula les bases per a una nova fase d’acció climàtica mundial. Una fase que compleixi amb els acords de Kyoto del 1997 i amb l’acord de París del 2015. Això es tradueix en implementar mesures per evitar l’augment de les emissions de CO2 a partir de l’any que ve. L’acord de París estableix que la temperatura mitjana del planeta no ha de pujar més d’un grau i mig durant aquest segle respecte als nivells preindustrials. És el límit que posa la ciència per evitar catàstrofes majors al planeta.

Estudis científics assessorats per l’ONU concreten que s’han de multiplicar per 5 les retallades en emissions de carbó, això suposa reduir-les un 7%. Un dels punts amb dificultat per trobar consens és l’article 6 dels acords de París. Està relacionat amb el funcionament del mercat internacional d’emissions.  El secretari general de l’ONU, António Guterres, ha destacat que el gran repte a assolir a llarg termini és la neutralitat d’emissions per al 2050.

Més informació:


La COP25 posarà damunt la taula les bases per a una nova fase d’acció climàtica mundial


Madrid acull una Cimera pel Clima plena de reptes

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Incendi a un pis a la zona de s’Escorxador de Palma

Els veïnats han desallotjat la finca fins que el foc ha quedat extingit

Arriba un vol pilot amb turistes anglesos per comprovar si Eivissa és una destinació segura

Es tracta d'una estada de tres dies organitzada per Easy Jet i Jumbo Tours

El 60% dels casos de Covid-19 que es detecten són asimptomàtics

Tot i els 73 brots actius de coronavirus que hi ha avui arreu del territori espanyol, a l'horabaixa, Fernando Simón...