societat

Inaugurada la Cimera pel Clima amb presència balear

En representació de les Illes, hi ha el vicepresident del Govern i conseller de Transició Energètica, Juan Pedro Yllanes, i el Director General d'Energia, Aitor Urresti.

Inaugurada+la+Cimera+pel+Clima+amb+pres%C3%A8ncia+balear

La cimera del clima de les Nacions Unides ha reunit a Madrid 51 caps d’Estat i de Govern de diferents països per a la seva inauguració. Representants dels principals partits espanyols i diversos ministres de l’executiu de Pedro Sánchez també han estat presents a l’acte d’inauguració de la trobada. El president en funcions també ha mantingut una reunió amb una quinzena de mandataris de la Unió Europea i té previst mantenir diverses trobades bilaterals.

Damunt la taula, una qüestió cabdal: impulsar l’acció mundial contra l’emergència climàtica. Hi participen 25.000 persones i 200 països. El focus d’aquesta cita està centrat en la importància que els territoris signants es comprometin a augmentar l’ambició climàtica, incrementant les contribucions a la reducció de CO2. En representació de les Illes, hi ha el vicepresident del Govern i conseller de Transició Energètica, Juan Pedro Yllanes, i el Director General d’Energia, Aitor Urresti.

Durant dues setmanes es posaran damunt la taula les bases per a una nova fase d’acció climàtica mundial. Una fase que compleixi amb els acords de Kyoto del 1997 i amb l’acord de París del 2015. Això es tradueix en implementar mesures per evitar l’augment de les emissions de CO2 a partir de l’any que ve. L’acord de París estableix que la temperatura mitjana del planeta no ha de pujar més d’un grau i mig durant aquest segle respecte als nivells preindustrials. És el límit que posa la ciència per evitar catàstrofes majors al planeta.

Estudis científics assessorats per l’ONU concreten que s’han de multiplicar per 5 les retallades en emissions de carbó, això suposa reduir-les un 7%. Un dels punts amb dificultat per trobar consens és l’article 6 dels acords de París. Està relacionat amb el funcionament del mercat internacional d’emissions.  El secretari general de l’ONU, António Guterres, ha destacat que el gran repte a assolir a llarg termini és la neutralitat d’emissions per al 2050.

Més informació:


La COP25 posarà damunt la taula les bases per a una nova fase d’acció climàtica mundial


Madrid acull una Cimera pel Clima plena de reptes

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

Detinguda a Palma amb 83 plantes de marihuana

Tot ha succeït quan s'havia de procedir a un llençament judicial al barri de Son Gotleu

Carta d’agraïment del pacient ingressat a Son Espases per coronavirus

En la carta expressa l'alegria de tornar ser a casa i ha agraït el suport que tot el personal del centre...

Detinguts dos homes en relació a l’apunyalament de Son Gotleu

Han declarat tres joves investigats per la mort d'un cineasta holandès a Son Banya

Mor Catalina Rigo, exbatlessa de s’Alqueria Blanca

Estava molt vinculada a l'activitat cultural del poble