X

Un Primer Toc no oficial concentra centenars de persones a Ciutadella sense mascareta ni distància de seguretat

No hi ha hagut presència policial per evitar-ho

23/06/2020

Un Primer Toc no oficial concentra centenars de persones a Ciutadella sense mascareta ni distància de seguretat

Aquest migdia, centenars de persones s’han concentrat davant de la Casa Senyorial de la Fundació Torre Saura on, en un any normal, a les dues del migdia, el Caixer Senyor hauria donat permís al flabioler per començar la qualcada. Aquesta concentració s’ha fet de manera espontània i a les dues del migdia, un fillet ha fet sonar un hipotètic toc de tambor i fabiol. Tampoc hi havia presència policial, tot i que en les darreres setmanes, l’Ajuntament ha demanat tant als vesins com als turistes que durant aquestes dates visiten Ciutadella, molta precaució per evitar la propagació de la Covid-19.

Durant el matí i com és tradició, molts santjoaners han omplert les places i els bars, i han berenat de coca amb xocolata. A les vuit del capvespre d’aquest dimarts també hi ha convocat un acte artístic per demanar la inclusió de la dona pagesa a la qualcada de Sant Joan del segle XXI.

Per més que la festa s’hagi suspès, no hi ha virus que pugui aturar aquesta tradició.

L’ambient a les terrasses donava a entendre des de primera hora que, avui, a Ciutadella no és un dia qualsevol, i que el sentiment santjoaner és capaç de traspassar les mascaretes, si fa falta.

El matí ha transcorregut per a molts fent els darrers tràmits, les darreres comandes per preparar les cases on no hi entraran els cavalls, però si els amics i la família en dinars i reunions que començaran ja des de les 14 h, com si el primer toc s’hagués celebrat.

Serà una celebració incerta, no només per com es podrà complir amb el distanciament i les recomanacions, també per un sentiment contingut que així com passen les hores costa més de dissipar.

23/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT